"Victoria's Secret" leģendāros eņģeļus nomaina pret "sievietēm, kas pazīstamas savu sasniegumu dēļ" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Slavenais apakšveļas ražošanas uzņēmums "Victoria's Secret" (VS) atvadās no savas supermodeļu trupas, kura vairākus gadus skatītājus priecēja ar grandiozo, eņģeļu spārniem rotāto apakšveļas modes skati. Turpmāk veļu reklamēs "sievietas, kas pazīstamas savu sasniegumu dēļ," ziņo "New York Times".

Populārais uzņēmums savu leģendāro supermodeļu, kuru svars nebija lielāks par 50 kg, vietā

savā jaunajā kampaņā reklamēs sievietes ar sasniegumiem, nevis kāda nozīmētiem auguma parametriem vai skaistuma etalonu. 

Jaunajā zīmola "seju" grupā būs redzama futbola zvaigzne Megana Rapino, frīstaila slēpotāja Eilena Gu, plus izmēra modele un advokāte Paloma Ešlere, indiešu izcelsmes aktrise Prijanka Čopra, transseksuāļu modele Valentīna Sampaijo, modele un Dienvidsudānas bēgle Aduta Akeče un fotogrāfe, žurnāliste Amanda de Kadeneta. 

Uzņēmuma izpilddirektors Martins Voterss laikrakstam "Times" sacīja, ka "Victoria's Secret" cer kļūt par globālu sieviešu tiesību "aizstāvi".

"Kad pasaule mainījās, mēs bijām pārāk lēni, lai reaģētu," sacīja Voterss. "Mums vajadzēja pārtraukt domāt par to, ko vēlas vīrieši, bet tapt par to, ko vēlas sievietes!"

Sievietes, kas iekļautas jaunajā kampaņā, būs pazīstamas kā "VS Collective" un koncentrēsies uz zīmola konsultēšanu, parādīšanos reklāmās un mazumtirgotāja reklamēšanu sociālajos medijos.

Tāpat Voters atklāja, ka slavenā modes skate, ko ik gadu gaida miljoniem skatītāju, visticamāk, atgriezīsies 2022. gadā, tikai citā formā.

"Vecais "VS" bija patriarhāls, seksistisks, neskatoties ne tikai uz to, ko nozīmē būt "seksīgai", bet arī to, ko demonstrētā apakšveļa mēģināja pateikt no vīriešu skatpunkta. Un tas veicināja "patiešām kaitīgu" vēstījumu nākamajai sieviešu paaudzei," "NYT" savu viedokli pauž futbola zvaigzne Megana Rapino.

Megana ir kaislīga geju un lesbiešu tiesību aizstāve, kura kopā ar 27 ASV sieviešu futbola komandas biedrēm 2017. gadā iesūdzēja Amerikas Savienoto Valstu Futbola federāciju par dzimumu diskrimināciju, cenšoties saņemt vienādu atalgojumu.

Savukārt Indiešu izcelsmes modele Prijanka ir ilgstoša sieviešu tiesību aizstāve un kopš 2006. gada strādā ar UNICEF. Viņa tika iecelta par UNICEF labas gribas vēstnieci bērnu tiesību jautājumos 2010. un 2016. gadā un ar Prijankas Čopras Veselības un izglītības fonda starpniecību atbalsta dažādus filantropijas centienus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu