Tenerifē tēvs noslepkavojis savas meitas un līķus iemetis ūdenī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tenerife.
Tenerife. Foto: Miguel Barreto/EPA

37 gadus vecais Tomass Himeno noslepkavoja savas vienu un sešus gadus jaunās meitas, ievīstīja viņas dvieļos, ielika atkritumu maisos un sporta somā, tad sava baltā "Audi A3" bagāžniekā un aizbrauca līdz ostai, kur iemeta ūdenī meitu līķus. Šāda ir Spānijas izmeklētāju versija par slepkavībām, kas šokējušas Spānijas sabiedrību, ziņo laikraksts "El Pais".

Pagājušajā nedēļā okeāna dzelmē netālu no Tenerifes krastiem tika atrasts sešus gadus vecās Olīvijas līķis. Somai, kurā tas atradās, bija piesiets enkurs. Viņas gadu vecās māsiņas Annas mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas. 

Abas meitenes pazuda kopā ar savu tēvu pirms gandrīz diviem mēnešiem - 27. aprīlī.

Meiteņu māte neilgi pirms viņu pazušanas no bijušā dzīvesbiedra saņēma ziņas, ka viņa "nekad vairs neredzēs savas meitas".

Pagājušonedēļ publiskotajos tiesas dokumentos izklāstīta izmeklētāju versija par notikušo. Saskaņā ar to Himeno ostā iekāpa savā laivā un aizkuģoja līdz vietai, kur bija liels dziļums. Tur viņš izmeta meitu līķus. Somām, kurās tie atradās, viņš piesēja smagus priekšmetus, lai tās nogrimtu dziļi okeāna dzelmē.

Foto: Miguel Barreto/EPA

Tad viņš piezvanīja meiteņu mātei Beatrisei Zimermanei, kura tobrīd policijas iecirknī rakstīja ziņojumu par Olīvijas un Annas pazušanu.

Tiesas dokumentos teikts, ka Himeno "centās savai bijušajai dzīvesbiedrei nodarīt lielākās sāpes, kādas vien iespējamas".

"[Viņš] rīkojās tā, lai meitu atrašanās vieta būtu neskaidra, paslēpjot viņu līķus vietās, kur domāja, ka tos neviens nekad neatradīs. Pirms tam viņš savai bijušajai sievai un saviem radiniekiem bija paziņojis, ka dodas prom kopā ar Olīviju un Annu un ka viņas neviens vairs nekad neredzēs," vēstīts tiesas materiālos.

Tomass Himeno un Anna Zimermane bija pāris kopš pusaudžu gadiem, taču pagājušogad pandēmijas laikā viņu attiecībām pienāca gals. Kopš tā laika Himeno veltīja bijušajai partnerei "aizskarošus" komentārus par viņas jaunajām attiecībām. Liktenīgajā dienā Himeno pateica Zimermanei, ka vēloties pavadīt pēcpusdienu ar meitām, tāpēc viņi sarunāja, ka plkst.17.00 viņš atbrauks pakaļ Annai, bet pēc tam dosies pakaļ Olīvijai, kura atradās skolas nometnē.

Himeno bija attiecības ar nometnes vadītāju. Viņš sievietei iedeva ar līmlenti aplīmētu penāli un piekodināja to atvērt ne ātrāk par plkst.23.00, bet pēc tam viņam piezvanīt. Viņš aizbrauca ar abām meitām, taču sieviete atvēra penāli jau ap plkst.17.20. Tajā atradās 6200 eiro skaidrā naudā un atvadu zīmīte.

Pēc tam Himeno vēl aizveda Olīviju uz tenisa nodarbību, bet vēlāk - uz savu vecāku mājām. Ap plkst.19.30 vīrietis devās atpakaļ uz savu dzīvesvietu Tenerifes pilsētā Kandelarijā. Vēl plkst.19.50 Zimermane no bijušā vīra saņēma balss ziņojumu. Tajā Olīvija sacīja, ka Himeno vēloties, lai viņa plkst.21.00 atbrauc pakaļ gleznām. Kad Zimermane norunātajā laikā ieradās, Himeno dzīvesvietā neviena nebija.

Viņš tobrīd bija jūrā, kur dzelmē izmeta savu meitu mirstīgās atliekas. Ap plkst.22.40, joprojām atrodoties jūrā, Himeno bija sazvanījies ar Zimermani. Viņa telefons izlādējās, un vīrietis atgriezās ostā pēc lādētāja. Plkst.23.15 viņu pārtvēra civilās gvardes patruļa un uzlika sodu par Covid-19 komandantstundas pārkāpšanu. Taču neko aizdomīgu likumsargi tobrīd nemanīja.

Īsi pēc pusnakts Himeno atkal devās jūrā. Kopš tā laika neviens viņu vairs nav redzējis.

Naktī Himeno sazvanījās ar Zimermani un runāja par abu attiecībām. Viņš apgalvoja, ka dodoties tālu prom un ka viņa savas meitas vairs neredzēšot. Vēlāk viņš piezvanīja savai jaunajai partnerei un pateica ardievas, pēc tam sazinājās arī ar savu tēvu, sakot, ka viņam "ir ļoti žēl, taču tas bija vajadzīgs". Viņš novēlēja draugiem vairākas savas mantas - motociklu un laivu.

28. aprīlī plkst.17.35 viņa laiva tika atrasta dreifējam jūrā. Pagāja 44 dienas, līdz jūras dzelmē tika atrasts Olīvijas līķis, kam bija piesiets Himeno laivas enkurs. Līdzās bija vēl viena soma, taču tā bija tukša.

Noziegums satriecis sabiedrību Santakrusa de Tenerifē. Himeno nāk no pārtikušas ģimenes un visu mūžu strādājis sava tēva uzņēmumos. Paziņas stāsta, ka vīrietim esot paticis izrādīties. 

Lieta nodota Santakrusas de Tenerifes tiesai, kas izskata lietas par vardarbību ģimenē. Tikmēr turpinās Annas un, domājams, arī Himeno mirstīgo atlieku meklēšana.

Pagājušonedēļ pilsētā apmēram 1000 cilvēku izgāja protesta akcijā pret vardarbību pret sievietēm.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu