Verstapens uzvar Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nīderlandes pilots Makss Verstapens.
Nīderlandes pilots Makss Verstapens. Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 19. jūnijā, Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas ieguva uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Francijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Nīderlandietis un viņa komandas biedrs meksikānis Serhio Peress bija vienīgie piloti pēdējā kvalifikācijas sesijā, kuri 5,842 kilometrus garajā trasē veica vien 16 apļus.

Tas neliedza Verstapenam kvalifikācijas noslēgumā uzrādīt labāko apļa laiku - viena minūte un 29,990 sekundes. Septiņkārtējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") viņam zaudēja 0,258 sekundes, bet komandas biedrs Valteri Botass no Somijas atpalika vēl par 0,128 sekundēm.

Kopā ar Botasu svētdien otrajā starta līnijā būs Peress, bet aiz viņiem sekos spānis Karloss Sainss ("Ferrari"), francūzis Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri"), Šarls Leklērs no Monako ("Ferrari"), brits Lendo Noriss ("McLaren"), Fernando Alonso no Spānijas ("Alpine") un austrālietis Daniels Rikjardo ("McLaren"), kurš ieņēma desmito pozīciju.

Iepriekšējās sezonās pēdējās divās sacīkstēs Francijā uzvaru kvalifikācijā svinēja Hamiltons.

Verstapenam šis bija sezonas otrais "pole position". Pirmo viņš ieguva sezonas atklāšanas posmā Bahreinā.

"Šī bijusi pozitīva nedēļas nogale, lai arī Francijas trase mums nereti sagādā grūtības," pēc uzvaras teica Verstapens, kurš ir kopvērtējuma līderis. "Šodien bija laba diena, taču uzvara kvalifikācijā jāpārnes uz sacensībām, lai atgūtu Baku zaudētos 25 punktus."

Sestdienas kvalifikācija aizritēja ar daudziem pārtraukumiem. Pirmā kvalifikācijas sesija japāņa Juki Cunodas ("Alpha Tauri") avārijas dēļ noslēdzās priekšlaicīgi, bet otro sesiju uz brīdi apstādināja Mika Šūmahera ("Hass") avārija. Abos gadījumos tika izkārti sarkanie karogi.

Cunodas negadījums liedza Lensam Strolam ("Aston Martin") tikt pie kvalifikācijas laika, kā rezultātā viņš neiekļuva starp 15 ātrākajiem otrās sesijas dalībniekiem.

Lai arī Šūmahers cieta avārijā, viņam pirmo reizi izdevās iekļūt kvalifikācijas otrajā sesijā, taču bolīda tehnisko problēmu dēļ viņš trasē vairs neatgriezās.

Francijas Lielās balvas izcīņa norisināsies svētdien.

Pēc sešiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 105 punktiem ir Verstapens, par četriem mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 69 punktiem ir Peress.

2020. gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu