Divus miljonus no Krievijas soda naudas novirzīs vieglatlētikas PČ prēmijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vieglatlētika (ilustratīvs attēls)
Vieglatlētika (ilustratīvs attēls) Foto: Reuters/ScanPix

No Krievijas soda naudā saņemtie divi miljoni ASV dolāru nākamajos divos pasaules čempionātos vieglatlētikā tiks izmaksāti naudas balvās, pirmdien paziņoja "World Athletics".

"World Athletics" par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem 2015.gadā diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju (VFLA) un vairākkārt pagarinājusi tās sodu.

Lai atgūtu biedra statusu vieglatlētikas saimē, Krievijai bija jāšķiras no pieciem miljoniem ASV dolāru.

Pirmdien "World Athletics" prezidents Sebastians Ko atklāja, ka nākamgad pasaules čempionātā Jūdžinā un 2023.gadā meistarsacīkstēs Budapeštā naudas balvas fonds kļūs par vienu miljonu ASV dolāru lielāks.

"Tas bija ļoti svarīgi, lai šī nauda nonāk atpakaļ "tīro" sportistu rokās," ASV vieglatlētikas Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās sarunā ar medijiem teica Ko.

Pasaules čempionātā sportisti par medaļām cīnās 44 dažādās disciplīnās, kas nozīmē, ka katrā no tām balvu fonds pieaugs par aptuveni 23 000 ASV dolāru.

Parasti naudas balvas saņem katras disciplīnas pirmo astoņu vietu ieguvēji. "World Athletics" vēl spriedīs, kā pēc iespējas godīgāk veikt naudas balvu sadali, kad balvu fonds kļuvis ievērojami lielāks.

Zināms, ka "World Athletics" atļauju startēt Tokijas olimpiskajās spēlēm kā neitrāliem atlētiem devusi 62 Krievijas vieglatlētiem, bet tikai desmit varēs startēt Japānā.

Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu pārceltās Tokijas olimpiskās spēles bez ārzemju līdzjutēju klātbūtnes notiks no 23.jūlija līdz 8.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu