Ļaužu burzmā sieviete Vecāķu pludmalē pazaudējusi savu piecgadīgo meitu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē.
Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijā turpinoties karstajam laikam, atpūtnieku skaits pludmalēs nesamazinās. Pie Vecāķu pludmalē strādājošajiem glābējiem otrdien agrā pēcpusdienā pēc palīdzības vērsusies māte, kas ļaužu burzmā pazaudējusi savu nepilngadīgo meitu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Māte atskārta pēc aptuveni desmit minūtēm, ka ļaužu burzmā pazaudējusi savu piecgadīgo meitu.

Glābēji operatīvi reaģēja, lūdzot pludmales apmeklētājus pievērst uzmanību aprakstam atbilstošajai meitenītei. Vēlāk viņi bērnu meklēt devās ar kvadraciklu.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes pārstāvis Jānis Skrims stāsta, ka visi apmeklētāji ļoti palīdzēja meiteni meklēt un ar atpūtnieku palīdzību meitene diezgan ātri tika atrasta.

Meitene bija noklīdusi no mātes aptuveni 400 metrus, kas ir nopieta distance viņas vecma bērnam. Pie tam ceļu viņa bija mērojusi pa ūdeni. Atpūtnieki aprakstam atbilstošo meiteni bija atraduši un uzmanījuši, iekams viņu sasniedza glābēji, lai nogādātu mātes rokās.

Šajā gadījumā bērns jau pēc pārdesmit minūtēm atkal nonācis mātes rokās un bīstamā situācija veiksmīgi atrisinājusies, taču policisti aicina vecākus būt vērīgākiem.

Pagājušajās brīvdienās vien Rīgas pašvaldības policisti pludmalēs meklējuši sešus bērnus, 12 gadījumos, inspektori snieguši pirmo palīdzību atpūtniekiem, kas guvuši kādas traumas, kā arī vairāk nekā desmit reizes krastā palīdzējuši nokļūt tiem, kuri iepūsti jūrā uz piepūšama matrača vai peldriņķa.

Vienā no gadījumiem uz matrača atradās divi nepilngadīgi bērni, kurus straume bija iepūtusi ārpus peldvietas dziļāk ūdenī, kas ir bīstami. Atpūtniekiem jānem vērā, ka bērni jāpieskata un ka matraci var iepūst diezgan tālu no piekrastes zonas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu