Latvijas valstspiederīgo Īrijā tiesā par viltotas vadītāja apliecības izmantošanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Billion Photos/Shutterstock.com

Latvijas valstspiederīgajam, kurš šī gada martā Īrijā tika pieķerts, braucot bez apdrošināšanas un uzrādot viltotu autovadītāja apliecību. Vīrietim turpmākos četrus gadus ir aizliegts sēsties pie stūres, kā arī būs jāsamaksā 1000 eiro naudas sods, vēsta portāls "Baltic Ireland".

36 gadus vecais Sergejs Kotjuks stājās tiesas priekšā un atzina savu vainu visos pārkāpumos – braukšanā bez autovadītāja apliecības un apdrošināšanas, kā arī viltotas Latvijas autovadītāja apliecības izmantošanā.

Īrijas policijas (Gardas) seržants tiesas priekšā sacīja, ka Kotjuks 20. marta rītā tika apturēts uz Dominikas ielu, Kašelā. Vīrietis uzrādīja Latvijas autovadītāja apliecību, kuru Garda uzskatīja par viltotu, kas arī vēlāk tika apstiprināts. Apsūdzētais nevarēja uzrādīt apdrošināšanas polisi.

Kotjuks iepriekš tiesāts četras reizes, tostarp, divas reizes par braukšanu bez apdrošināšanas.

Sergeja Kotjuka advokāts sacīja, ka viņa klients Īrijā dzīvo kopš 2007. gada. Iepriekš viņš strādāja sēņu fermā, bet šobrīd strādā "Community Employment" programmā.

Advokāts vērsās pie tiesneša ar lūgumu nepiemērot Kotjukam cietumsodu, norādot, ka viņa klients esot atzinis savu vainu jau pašā sākumā.

Tiesnesis norādīja, ka Kotjuka pārkāpums ir ļoti nopietns, jo visa sociālā līguma pamatā ir gardas spēja noticēt viņiem uzrādītajai vadītāja apliecībai.

Pēc soda piespriešanas tiesnesis norādīja, ka apsūdzētajam būtu jāmaksā vismaz divreiz lielāks naudas sods, taču tas ir samazināts, jo Kotjuks ir zaudējis darbu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu