Padomi, kas palīdzēs iekārtot viesistabu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Lielākoties tieši viesistaba ir tā telpa, kas mājoklī pilda galvenās pulcēšanās vietas funkcijas. Tāpēc ir svarīgi šo telpu iekārtot pēc iespējas praktiskāk un mājīgāk. Ja Jums tuvākajā laikā ir plānots viesistabas remonts, tomēr trūkst ideju, kā vislabāk to realizēt, lasiet raksta turpinājumu.

Pāris pamatnosacījumu ievērošana

Iekārtojot viesistabu un meklējot pašas piemērotākās mēbeles, nepieciešams ņemt vērā dažus svarīgus pamatnosacījumus. Vispirms nepieciešams atrast viesistabas centrālo punktu. Tālāk ap šo punktu nepieciešams izvietot mēbeles. Par viesistabas centrālo punktu var kalpot dažādi elementi, piemēram, logs vai arī kamīns.

Bieži vien cilvēki kā galveno elementu izvēlas televizoru. Ja Jūs mājās ļoti bieži skatieties televizoru, tad arī Jūs varat to izvēlēties kā galveno elementu. Ja ir nepieciešams jauns televizors, tad droši varat ieskatīties interneta veikalu piedāvājumā. Tur atrodami populārāko ražotāju modeļi, piemēram, LG televizori, Sony, Samsung QLED televizori, kā arī daudzi citi varianti. Atliek vien izvēlēties savām vēlmēm atbilstošāko televizoru.

Tā kā viesistaba kalpo arī kā sarunu vieta, kur tiekas gan ģimenes locekļi, gan viesi, ieteicams izveidot sarunu zonu. Sarunu zonas var būt arī vairākas. Protams, tas ir atkarīgs no kopējās viesistabas platības. Šo sarunu zonu var izveidot, izmantojot mēbeles. Taču jāatceras, ka, veidojot sarunu zonu, jāpārliecinās, ka visiem sarunu dalībniekiem būs ērti un neviena mēbele netraucēs.

Iekārtojot viesistabu noteikti ir jāpārliecinās, ka mēbeļu izkārtojums netraucēs pārvietoties pa telpu. Starp mēbelēm vajadzētu atstāt brīvu vietu, lai nepieciešamības gadījumā varētu brīvi iziet starp tām. Lai būtu vieglāk iekārtot viesistabu, vispirms būtu jāsastāda plāns. Jūs varat paņemt baltu papīra lapu un uz tās uzzīmēt mēbeļu izkārtojumu. Šādā veidā Jums būs daudz vieglāk plānot.

Vajadzībām atbilstošu mēbeļu izvēle

Kad ir uzzīmēts viesistabas plāns, noteikti ir skaidri saprotams kādas mēbeles vajag iegādāties. Dīvāns un krēsli noteikti atrodas ikvienā viesistabā, jo tie tiek uzskatīti par viesistabas galvenajiem elementiem. Jāņem vērā, ka tieši šīs mēbeles aizņem vislielāko vietu, tāpēc pirms doties uz veikalu pēc šīm mēbelēm, ieteicams izmērīt kopējo telpas platību, lai saprastu, cik lielu dīvānu un krēslus varat tajā ievietot.

Svarīgākie elementi lielākoties atrodas tieši viesistabas sarunu zonā. Starp šiem elementiem noteikti ir arī žurnālgaldiņi. Žurnālgaldiņam vajadzētu būt nedaudz zemākam par dīvānu un krēsliem. Ja būs vēlme arī iedzert kafiju un apēst kādu kūkas gabalu turpat viesistabā, tad jāizvēlas pietiekami liels žurnālgaldiņš, lai uz tā varētu novietot visas nepieciešamās lietas. Mūsdienās ir pieejams ļoti plašs mēbeļu klāsts, tāpēc atrast savām vajadzībām un gaumei piemērotu žurnālgaldiņu noteikti nebūs grūti.

Viesistabā iederēsies arī skaista kumode, kurā varēs uzglabāt dažādas lietas. Kumodes ļoti labi noder, lai tajās glabātu lietas, ko vēlaties noslēpt no citu acīm. Tāpat uz kumodes virsmas varēsiet glabāt kādus foto rāmīšus vai arī uzlikt vāzi ar skaistiem ziediem.

Ja Jums ir daudz trauku, iespējams būs nepieciešamība arī pēc sekcijas, kur tos visus glabāt. Tomēr ņemiet vērā, ka sekcija var aizņemt lielu vietu un radīt ilūziju, ka telpa kļuvusi krietni vien mazāka. Izvēloties sekciju, noteikti jāņem vērā tās izmēri.

Lai radītu patīkamu un skaistu viesistabas koptēlu, svarīgi saskaņot mēbeles. Izvēlaties visām mēbelēm vienotu stilu un cenšaties saskaņot arī krāsas.

Padomājiet par aksesuāriem

Dažādi aksesuāri noteikti papildinās viesistabas kopējo tēlu. Lai būtu ērtāk sēdēt dīvānā, varat iegādāties tam pieskaņotus spilvenus. Pie sienām noteikti varat pielikt gleznas. Iespējams, ka Jums pašam patīk gleznot, tādējādi pie sienas varat pielikt pats savas gleznas. Paša radītām gleznām ir pilnīgi cita vērtība. Tāpat viesistabas interjeru atsvaidzinās dažādi istabas augi. Ļoti skaisti izskatās orhidejas. Protams, ar augiem nevajag pārspīlēt. Iegādājieties tikai tik daudz, lai spētu par visiem augiem pienācīgi parūpēties.

Arī apgaismojums var uzlabot kopējo viesistabas izskatu. Droši izvēlaties kādu skaistu lustru. Papildus lustrai varat iegādāties arī stāvlampu. Stāvlampa noderēs brīžos, kad vēlēsieties nedaudz mazāku apgaismojumu, piemēram, skatoties filmas.

Visu viesistabai nepieciešamo - neatkarīgi no tā, vai aktuāls Sony 4K televizors žurnālgaldiņš vai lampa, atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Ieskatieties un atrodiet savām vajadzībām atbilstošākās lietas ātri un vienkārši!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu