Juhņēviča: Nevajag atlikt un novilcināt vakcinēšanos, jo rudens ir tepat (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča intervijā raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka tie, kas Latvijā gribēja vakcinēties pret Covid-19, ir to izdarījuši, un priekšā ir darbs ar to sabiedrības daļu, kas ir nogaidoša un svārstīga.

Mēģinot veicināt vakcinēšanos, Daugavpilī īpaši tikuši apziņoti ap 2000 senioru, no kuriem vien 10% piekrituši doties potēties. Latgalē un Zemgalē joprojām ir zemākā vakcinācijas aptvere, attiecīgi vispirms Latgalē un pēc tam arī Zemgalē šāds mērķēts darbs tiks turpināts.

Juhņēviča atzīmēja, ka pedagogu vakcinēšanās pret Covid-19 būs izšķiroši svarīga tam, vai rudenī varēs atsākties klātienes mācības skolās.

Vakcinācijas projekta vadītāja vēlreiz aicināja - nevajag atlikt un novilcināt vakcinēšanos, jo rudens ir tepat tuvu.

Taujāta, kādi ir biežākie iemesli, kāpēc cilvēki nedodas vakcinēties, Juhņēviča stāstīja, ka cilvēki min ļoti dažādus ieganstus, piemēram, daži gaidījuši uzrunāšanu, plašākus skaidrojumus, citi gaidot rudeni u.tml.

Savukārt jaunieši par vakcinēšanās iespējām esot gana ieinteresēti, jo saskata tajā "ceļu uz brīvību". Pašlaik esot vakcinēta ap piektdaļa šīs vecuma grupas iedzīvotāju.

Juhņēviča uzsvēra, ka vakcīnu pret Covid-19 pašlaik Latvijā pietiek, to piegādes ir stabilas un regulāras.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu