Jelgavā aizturēti garnadži, kas Jāņu brīvdienās iekļuvuši mājoklī pa atvērtu logu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lucky Business/SHutterstock.com

Jelgavā policija aizturējusi zagļus, kas aizvadīto svētku laikā iekļuvuši mājoklī pa atvērtu logu un nozaguši dažādas mantas, informē Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Jāņu dienā, 24.jūnijā, policijā vērsās kāds jelgavnieks, kura prombūtnes laikā, iekāpjot pa atvērto logu, kāds bija iekļuvis mājoklī un nozadzis dažādas mantas - portatīvo datoru, juvelierizstrādājumus, fotokameras, smaržas, "Playstation", kā arī pneimatisko pistoli. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Tajā pašā dienā pēc plkst.21 likumsargi, veicot dienesta pienākumus, Jelgavas autoostā pamanīja kādu vīrieti, kurš publiskā vietā atradās tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar citu cilvēku cieņu. Sarunas laikā policisti pamanīja pneimatisko pistoli. Tā kā iereibušais kungs nespēja neko paskaidrot par ieroci, viņš tika nogādāts atskurbtuvē.

Piektdien, 25.jūnijā, policisti noskaidroja, ka svētku dienā 1987.gadā dzimušais kurzemnieks kopā ar kādu 2000.gadā dzimušu vidzemnieci izmantoja iespēju iekļūt mājā pa atvērto logu un nozaga mantas.

Saistībā ar notikušo 26.jūnijā vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet sievietei drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Abas personas jau iepriekš vairākkārt ir nonākušas policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Atbilstoši Krimināllikuma 175.panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija atkārtoti aicina rūpīgāk izturēties pret īpašuma drošības jautājumiem. Prombūtnes laikā nedrīkst atstāt atvērtus logus, kā arī iespēju robežās mājoklis ir jāaprīko ar signalizāciju vai videonovērošanas kamerām, kas zādzību gadījumā var palīdzēt notvert nelūgtus ciemiņus un atgūt nozagtās mantas, uzsvēra policijā. Tāpat ilgstošas prombūtnes laikā noteikti ir jāpalūdz kādai uzticamai personai pieskatīt nekustamo īpašumu, un nepieciešamības gadījumā nekavējoties ir jāziņo par aizdomīgām situācijām, zvanot pa tālruni 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu