Taivānā miris zēns, kurš džudo nodarbības laikā ticis sviests uz zemes 27 reizes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pavel1964/shutterstock

Septiņus gadus vecais zēns, kas 27 reizes tika sviests pret zemi džudo nodarbībā, pēc incidenta nonāca komā. Viņa vecāki pēc 70 dienām nolēma pārtraukt dzīvības uzturēšanu, vēsta ārzemju medijs BBC.

Incidents notika aprīlī. Zēnam tika konstatēts asiņošanu smadzenēs pēc džudo nodarbības.

Zēns, kurš nav identificēts, vēlāk nonāca komā un tika pievienots dzīvības uzturēšanas iekārtām.

Viņa vecāki pēc 70 dienām nolēma pārtraukt dzīvības uzturēšanu, jo mediķi norādīja, ka viņa asinsspiediena un sirdsdarbības līmenis pazeminās.

Zēna trenerim, kurš ir aptuveni 60 gadu vecs, izvirzītas apsūdzības par fizisku uzbrukumu, kura rezultātā gūti nopietni ievainojumi un nepilngadīgas personas izmantošana nozieguma izdarīšanai, vēsta vietējā ziņu vietne "Taipei Times".

Tomēr treneris šī mēneša sākumā tika atbrīvots pret drošības naudu 3583 dolāru apmērā.

Septiņus gadus vecais zēns 21. aprīlī apmeklēja džudo nodarbību tēvoča uzraudzībā, kurš uzņēma video, lai parādītu mātei, ka džudo viņam ir nepiemērots.

Videoklipā redzams, kā treniņa laikā zēnu vairākas reizes uz zemes nomet vecāks bērns. Video arī dzirdams, kā viņš kliedz, bet treneris pavēl viņam piecelties un liek vecākajam zēnam turpināt viņu mest, pirms viņš pats viņu pacels un nometīs zemē.

Ir jautājumi, kāpēc viņa tēvocis neapturēja treneri, taču Taivānas eksperti saka, ka pastāv sen iesakņojies priekšstats par cieņu un cieņu pret skolotājiem - kas dažkārt nozīmē pieņemt viņu autoritāti neatkarīgi no apstākļiem.

Zēna māte žurnālistiem sacīja, ka tēvocis jutās "briesmīgi par notikušo".

Vēlāk tika konstatēts, ka trenerim nav licences.

"Es joprojām atceros to rītu, kad es viņu aizvedu uz skolu," viņa māte bija sacījusi iepriekš. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu