Jau otro dienu Krievijā rekordliels Covid-19 mirušo skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: YuryKara/Shutterstock

Trešdien Krievijā otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels Covid-19 mirušo skaits - diennakts laikā miruši 669 cilvēki, vēstī valdības publiskotie dati.

Otrdien Krievijā tika reģistrēti 652 Covid-19 upuri.

Viens no vīrusa perēkļiem ir Sanktpēterburga, kur piektdien plānota Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfināla spēle, un organizētāji negrasās to atcelt koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, "tiešajā līnijā" atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem, aicināja cilvēkus ieklausīties speciālistos un vakcinēties. Putins paziņoja, ka pats ir vakcinējies ar Krievijā izstrādāto "Sputnik V". Tāpat viņš arī pavēstīja, ka ir pret obligātu vakcinēšanos.

Krievijā pašreiz strauji izplatās jaunā koronavīrusa delta jeb Indijas paveids, bet vakcinācijas kampaņas temps ir sarucis.

Amatpersonām pārmests, ka tiek slēpts patiesais mirušo skaits, un Covid-19 upuru statistikā tiek ietverti tikai tie gadījumi, kuros Covid-19 autopsijā atzīts par galveno nāves cēloni.

Pēdējo pāris nedēļu laikā Maskavā un Sanktpēterburgā strauji pieaudzis saslimušo skaits, un varasiestādes atjaunojušas ierobežojumus un aicinājušas cilvēkus aktīvāk vakcinēties.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins sacīja, ka koronavīrusa Indijas paveids sastāda 90% no jaunajiem Covid-19 gadījumiem galvaspilsētā.

Lai ierobežotu vīrusa izplatību, Sobjaņins devis rīkojumu uzņēmumiem organizēt darbu no mājām 30% nevakcinēto darbinieku, un restorāniem turpmāk būs atļauts apkalpot iekštelpās tikai vakcinētos cilvēkus un cilvēkus, kas pārslimojuši Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā.

Maskava arī kļuvusi par pirmo Krievijas pilsētu, kas pieprasījusi, lai vismaz 60% no strādājošajiem pakalpojumu nozarē līdz augusta vidum tiek pilnībā vakcinēti.

Krievijā aizvadītās diennakts laikā reģistrēti 21 042 jauni Covid-19 gadījumi, līdz ar to valstī kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta kopumā 5,5 miljoniem cilvēku.

Kopš pandēmijas sākumā Krievijā ar Covid-19 miruši 135 214 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu