No šodienas līdz oktobra beigām norisināsies Latvijas Skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumi e-dziesmusvētku formātā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

No šodienas līdz 31. oktobrim e-dziesmusvētku formātā norisināsies XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumi.

Dziesmu svētki attālinātā formātā notiks, lai ikviens bērns un jaunietis, kurš līdzdarbojies svētku procesā vairāku gadu garumā, varētu atspoguļot savu veikumu video formātā.

Svētku kopējo programmu veido dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Tās tiek filmētas un translētas Latvijas Televīzijas (LTV) un citās digitālajās platformās.

Jebkurā svētku norisē varēs piedalīties dalībnieki no viena līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam. Svētku svinēšanas laikā tikšot ievērota "burbuļa" stratēģija, kā arī svētki norisināsies ārā pēc iespējas tuvāk dalībnieku dzīvesvietai. IZM piedāvā, ka dziesmu un deju svētku laikā šogad nenotiks centralizēti mēģinājum un nebūs paredzēts garš mēģinājumu process. Tāpat bērnu nometnēs kolektīvi varēs veidot videoierakstus, savukārt pie labvēlīgas epidemioloģiskās situācijas septembrī vai oktobrī varētu notikt kāda svētku norise klātienē.

Koncertu videostāsti, norišu videoklipi, intervijas, virtuāli sveicieni, montēti sižeti, LTV un Latvijas Radio (LR) papildus satura raidījumi tiek atspoguļoti plašākai sabiedrībai caur masu medijiem, tajā skaitā vietnē "www.nacgavilet.lv", bet notikumus vēsturei dokumentēs elektroniskie plašsaziņas līdzekļi.

LETA jau ziņoja, ka XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkošana šī gada vasaras nogalē valsts budžetam varētu izmaksāt 2 046 967 eiro.

IZM informēja, ka lielākā daļa summas jeb 882 875 eiro plānoti mākslinieciski tehniskajam nodrošinājumam, tā skaitā autortiesībām, dalībnieku reģistrācijai un uzskaitei, iespieddarbiem, 567 872 eiro plāno novirzīt atlīdzībai mākslinieciskajam, administratīvajam tehniskajam personālam, māksliniekiem, izpildītājiem, autoriem, režisoriem, bet 531 420 eiro novirzītu audiovizuālās un audio pārraidīšanas un dokumentēšanas nodrošināšanai - LTV 498 820 eiro un LR 32 600 eiro.

Savukārt papildus testēšanai un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem no atvēlētās valsts budžeta summas piešķirs 64 800 eiro.

Pēc pašvaldību koordinatoru iesniegtās informācijas, maija vidū svētku norisēm gatavojās 2090 kolektīvi ar 40 049 dalībniekiem.

Nākamie Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki tiek plānoti 2025.gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu