Britu miljardieris Brensons iecerējies doties kosmosā ātrāk nekā "Amazon" dibinātājs Bezoss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Interneta tirdzniecības lieluzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss, britu miljardieris Ričards Brensons.
Interneta tirdzniecības lieluzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss, britu miljardieris Ričards Brensons. Foto: MANDEL NGAN and Don EMMERT / AFP/SCANPIX

Britu miljardieris Ričards Brensons iecerējis doties kosmosā jau šomēnes un tas varētu notikt vairākas dienas pirms interneta tirdzniecības lieluzņēmuma "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa lidojuma izplatījumā.

Brensona kosmosa lidojumu uzņēmuma "Virgin Galactic" ceturtdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka 70 gadus vecā miljardiera pirmais lidojums kosmosā notiks jau 11. jūlijā, ja to nekavēs laikapstākļi vai neradīsies tehniskas problēmas.

"Virgin Galactic" izmanto lidmašīnu, kas sasniedz lielu augstumu, un tad no tās tiek palaists neliels kosmosa kuģis ar cilvēkiem, kas dažas minūtes pavada virs Kārmāna līnijas - robežas starp Zemes atmosfēru un kosmisko telpu.

Brensona nolūks ir, izmantojot "Virgin Galactic", piedāvāt iespēju par samaksu doties kosmosā.

Pēc Brensona lidojuma paredzēti vēl divi izmēģinājuma lidojumi, bet regulārus komerciālus lidojumus plānots sākt nākamgad.

Savukārt "Amazon" dibinātājs Bezoss plāno pirmo reizi doties kosmosā 20.jūlijā. Arī viņš savā kosmosa kuģī "New Shepard" pavadīs izplatījumā tikai dažas minūtes.

Bezosa uzņēmums "Blue Origin" ceturtdien paziņoja, ka starp četriem cilvēkiem, kas piedalīsies šajā lidojumā, būs 82 gadus vecā Valija Fanka.

Viņa tika gatavota kosmosa lidojumam 60. gados, taču starp astronautiem tā arī nenonāca, jo ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde tolaik deva priekšroku vīriešu sūtīšanai izplatījumā.

Arī 57 gadus vecā Bezosa mērķis ir piedāvāt komerciālus lidojumus kosmosā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu