"Bez vakcīnas nav uzvaras!" Jūlija vidū sāksies jauna nacionāla mēroga vakcinācijas reklāmas kampaņa (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzīvā rinda ārpus vakcinācijas punkta "ATTA center" Rīgā. Ilustratīvs attēls.
Dzīvā rinda ārpus vakcinācijas punkta "ATTA center" Rīgā. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jauna nacionāla mēroga vakcinācijas pret jaunā koronavīrusa reklāmas kampaņa, kas tostarp paredz dažāda veida vides plakātu izvietošanu un plašāku mediju iesaisti, sāksies no 12. jūlija, Ministru kabineta sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"No 12.jūlija mēs turpināsim ar jaunu kampaņu, ar jaunu vēstījumu un uzstādījumiem, un šeit viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem ir panākt maksimālu redzamību vidē," stāstīja politiķis.

Kampaņā plānotas vides reklāmas dažādos formātos Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs, Liepājā, Siguldā, Tukumā un Ventspilī. Iecerēts arī izvietot plakātus visu pašvaldību publiskajās telpās, uz afišu stabiem un ziņojumu dēļiem, daudzīvokļu māju liftos un "Latvijas Pasta" nodaļās.

Vienlaikus līdz ar mobilajām piekabēm plānots arī izvietot skrejlapas cilvēku pulcēšanās vietās, pasākumos un ārstniecības iestādēs.

Kampaņā paredzēta sabiedrisko mediju, "TV3" grupas kanālu un vairāku radio iesaiste, kā arī sociālo tīklu un vadošo interneta ziņu portālu.

Valdības sēdē ministrs arī prezentēja jaunos vakcinācijas reklāmas plakātus. Tajos figurē tādi saukļi kā "bez vakcīnas nav uzvaras" un "bez vakcīnas nav mācību - vakcinējies!".

Tāpat arī Pavļuts informēja par gaidāmo vakcinācijas izlozi, kuras laikā ik nedēļu plānots izlozēt piecus Latvijas iedzīvotājus, pa vienam no katra reģiona - Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales. Papildus ik nedēļu tiks izlozētas 100 balvas - katra 100 eiro vērtībā un 100 balvas kultūras, sporta vai izklaides iespējām. Iecerēta arī ik mēneša izloze, kuru plānots rīkot papildus nedēļas izlozei. Šajā gadījumā paredzētas lielākas naudas balvas nekā ik nedēļas izlozē. Plānots, ka uzvarētāji tiks publicēti vietnē "manavakcina.lv".

Kā galvenā balva tiek plānota novembra fināla izloze pieciem cilvēkiem tiešraides televīzijas raidījumā - šovā ar lielo balvu 100 000 eiro un mazākām balvām, kas joprojām ir ievērojamas.

Tajā pašā laikā plānots arī rīkot ik nedēļas satelītizlozi senioriem vecumā virs 60 gadiem. Proti, no visiem senioriem vecumā virs 60 gadiem, kuri ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, ik nedēļu tiks izlozēti pieci cilvēki, pa vienam no katra Latvijas reģiona, kuriem tiks piešķirta 1000 eiro balva.

Jau ziņots, ka ministrijas pārsvarā rosina vakcināciju pret Covid-19 veicināt ar informatīvām kampaņām, izriet no Veselības ministrijas apkoptajiem ministriju priekšlikumiem vakcinācijas pret Covid-19 aptveres palielināšanas plānam.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu