Sankciju rezultātā Ziemeļkorejas iedzīvotājiem varētu trūkt pārtika (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Foto: Reuters/ScanPix

Šajā gadā Ziemeļkorejā draud apmēram 860 000 tonnu pārtikas trūkums, vēstī ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO), raizējoties, ka cilvēki jau pavisam drīz varētu nesaņemt pietiekamu uzturu.

Ziemeļkoreja, kas pakļauta dažādām starptautiskajām sankcijām, kuras noteiktas, reaģējot uz komunistiskā režīma kodolprogrammu, pastāvīgi cīnās ar pārtikas trūkumu.

Pērn situāciju vēl vairāk sarežģīja pandēmija, kā arī vasaras vētras un plūdi.

Lai gan Phenjana ilgu laiku apgalvojusi, ka valstī nav konstatēts neviens inficēšanās gadījums, ko eksperti gan apšauba, tomēr karantīnas pasākumu dēļ Ziemeļkoreja cietusi lielus ekonomiskus zaudējumus.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pagājušajā mēnesī atzina, ka situācija ar pārtiku valstī ir "saspringta", raisot bažas, ka varētu atkārtoties bads, ko komunistiskais režīms piedzīvoja pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un kurā gāja bojā simtiem tūkstošiem cilvēku.

Tiek prognozēts, ka šogad Ziemeļkoreja novāks "teju vidēju" graudu ražu 5,6 miljonu tonnu apmērā, norāda FAO.

Tas ir par apmēram 1,1 miljonu tonnu mazāk, lai pabarotu visus valsts iedzīvotājus. Komerciālais imports plānots 205 000 tonnu apmērā un līdz ar to Ziemeļkorejai pietrūks 860 000 tonnu pārtikas.

"Ja šis robs netiks pienācīgi aizpildīts ar komerciālu importu un/vai palīdzības pārtiku, mājsaimniecības var saskarties ar smagu trūkuma periodu no augusta līdz oktobrim," brīdina FAO.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu