"Baltic Pride" galvenajam pasākumam šogad varēs sekot līdzi tiešraidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Pavels Dunaicevs/Shutterstock

Jau pēc mēneša, no 2. līdz 7. augustam Rīgā notiks lielākais cilvēktiesību notikums Baltijā – "Baltic Pride 2021", ar galveno vēstījumu "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi!". "Baltic Pride 2021" nedēļas ietvaros norisināsies vairāk nekā 30 pasākumi – darbnīcas, filmas, konferences un centrālais notikums līdz šim nebijušā veidā. Gājiens tiks transformēts kā radošs multimediālais piedzīvojums, kam 7. augustā ikviens varēs pieslēgties tiešraidē, dažādos mazākos pasākumos kultūrvietās, organizācijās, dārzos, pludmalē un pat parkos.

Lai arī "Baltic Pride" organizatori aktīvi sekoja līdzi valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, paralēli kopā ar radošo komandu daudzus mēnešus tika plānots vēl nebijis notikums kā Latvijā, tā citviet.

"Baltic Pride" vienmēr ir bijis pasākums, kas vieno ar cilvēktiesību, brīvības, iekļaušanas un kopā būšanas ideju, tādēļ šogad tā tiks nodota vēl plašāk nekā iepriekš.

“Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, mēs sapratām, ka, organizējot gājienu, mums nāktos atteikt ļoti daudziem dalībniekiem un atbalstītājiem. Tādēļ radījām nebijušu notikumu, kas ļautu Pride centrālo notikumu padarīt pieejamu ikvienam kā tiešraidē, tā daudzās kultūrvietās, organizācijās un pat pašu organizētos pasākumos,” min "Baltic Pride 2021" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

"Šogad "Baltic Pride" cilvēki varēs svinēt draugu, ģimenes vai darba kolēģu lokā. To varēs svinēt dārzā, parkā, pludmalē. Mēs aktīvi strādājam, lai nodrošinātu klātbūtnes sajūtu un spētu ikvienam kļūt par daļu no "Baltic Pride".

Šogad "Baltic Pride" varēs piedalīties ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā un pasaulē," saka "Baltic Pride 2021" līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina.

Multimediālā projekta un noslēguma koncerta, kurā piedalīsies vairāki Latvijā pazīstami un iemīļoti mūziķi, tiešraidi atbalsta un nodrošina TVNET GRUPA. Tai būs iespējams sekot līdzi visas viedierīcēs, televizoros un pat uz lielajiem ekrāniem.

Lai piedalītos "Baltic Pride 2021" multimediālajā notikumā, organizatori aicina kultūrvietas, radošos kvartālus, bārus, restorānus Rīgā un citviet Latvijā sestdienas pēcpusdienā savas terases pieskandināt ar "Baltic Pride" notikumiem, kļūstot par daļu no šī gada lielākā cilvēktiesību notikuma. Lai kļūtu par daļu "Baltic Pride", organizatori aicina aizpildīt pieteikumu https://balticpride.org/vietas/.

Paralēli "Baltic Pride" ietvaros norisināsies divi augsta līmeņa notikumi – Think Diversity! - Baltijas dažādības biznesa forums un konference "Cilvēka cieņa: fundamentāla demokrātiskas tiesiskas valsts vērtība", kuros piedalīsies prominenti eksperti un runātāji no Latvijas un Eiropas.

Tuvāko nedēļu laikā gaidāma plašāka informācija gan par Praida nedēļas notikumiem, gan spilgto kulminācijas pasākumu 7. augustā.

"Baltic Pride" ir lielākais cilvēktiesību notikums, kas apvieno trīs Baltijas valstu – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas organizācijas. "Baltic Pride" norisinās secīgi katrā no valstīm katru gadu, sākot ar 2009. gadu, kad pirmais pasākums notika Rīgā, Latvijā.

"Baltic Pride 2021" notiek pateicoties Swedbank un TVNET GRUPA atbalstam kā galvenajiem partneriem,

kā arī ar "Printful", "Twitter", Flandrijas reģiona, Nīderlandes valdības, Hanzas perons, ANO Bēgļu aģentūrai, Satori, "Ben & Jerry’s" saldējuma un daudzu citu atbalstu.

"Baltic Pride 2021" organizē LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka sadarbībā ar "Huligan", VUCA, Rozenbauma un māsas radošajām komandām, Kaņepes kultūras centru, "Ascendum".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu