Aizkulises: Lepers, Grūbe un Segliņa dalās pieredzē par Holivudas filmas “Warhunt” uzņemšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Janis Pipars/Janis Pipars

Latvijai ambiciozi sevi piesakot pasaules kino industrijā, noslēdzies darbs pie vērienīga kino projekta – šausmu trillera "Warhunt". Filma uz uzņemšanas laukumu Latvijā atvedusi tādas Holivudas zvaigznes kā Mikiju Rurku un Robertu Knepperu, kuriem līdzās savu profesionalitāti pierādījuši arī pašmāju aktieri. Savā pieredzē par dalību pasaules līmeņa kino lentē dalās aktieri Rihards Lepers, Dainis Grūbe un Ieva Segliņa.

Pirms diviem gadiem latviešu uzņēmēju un pūļa investīciju platformas "Crowdestor" vadītāju Jāni Timmu uzrunāja iesaistīties "nestandarta" investīciju projektā un investēt Holivudas līmeņa kino darbā.

Viens no J.Timmas, ar kura vadīto uzņēmumu "Crowdestor" filmā tika investēti 1,7 miljoni eiro, galvenajiem uzstādījumiem bija veikt kino uzņemšanu Latvijā un iesaistīt filmēšanā kā vietējos, tā ārzemju kino lietpratējus, dodot iespēju Latvijai nest vārdu pasaulē.

Šogad ir pabeigta filma "Warhunt", kur filmēšanas laukumu dalīja pasaules mēroga kino zvaigznes ar pašmāju aktieriem, kā arī veiksmīgu sadarbību demonstrēja pasaules kino industrijas līderis režisors Mauro Borelli un filmu producēšanas kompānija "Forma Pro Films", kuru pārstāv producenti Maksims Pavlovs, Igors Proņins, Jūlija Zaiceva un Svetlana Punte.

Latviešu aktieriem Ievai Segliņai, Rihardam Leperam un Dainim Grūbem šī nav pirmā reize ārzemju kino projektā, tomēr viennozīmīgi viena no retajām iespējām strādāt ar šāda pasaules kalibra zvaigznēm.

Komentējot filmas uzņemšanas gaitu, aktieri vienbalsīgi uzteic Latvijas filmu producēšanas kompānijas darbu, atzinīgi novērtē ārzemju kolēģu profesionalitāti un ir pateicīgi par iespēju strādāt šāda mēroga projektā.

Salīdzinot pasaules slavenību un vietējo kino pārstāvju darbu, aktieris Rihards Lepers atklāj, ka nepastāv atšķirības starp tiem, kuriem cieņa pret darbu un komandu ir augstā līmenī.

"Viennozīmīgi Latvijas filmu producēšanas kompānija ir pacēlusi Latvijas kino latiņu Holivudas līmenī. Runājot par maniem amata brāļiem, protams, aktiera profesionālā sagatavotība ir svarīga, tomēr par profesionalitāti liecina arī aktiera attieksme pret darbu, neskatoties uz gūto slavu. Šajā ziņā lieliski uz laukuma sevi pierādīja aktieris Roberts Kneppers, ar kuru izveidojusies veiksmīga sadarbība filmēšanas laukumā," saka Lepers.

R.Lepers arī komentē, ka filmas "Warhunt" uzņemšana visiem iesaistītajiem bijusi vēl nepieredzēta pieredze, jo filmas uzņemšanas laikā pasaulē sākās pandēmija, kuras dēļ mainījās ierastais darba process.

Aktieris Dainis Grūbe komentē, ka ir izbaudījis filmas uzņemšanas procesu, jo kara tēma ir viena no viņa mīļākajām tēmām. Filmas "Warhunt" nakts maiņas un negulētās stundas palīdzējušas D.Grūbem iejusties tēlā un uz savas ādas izjust kaut nedaudz no tā, ko kara laikā iespējams piedzīvojuši karavīri.

Būtiskākā atšķirība filmas uzņemšanas norisē salīdzinājumā ar līdzšinējiem kino projektiem ir profesionālā pieeja – filmas veidotāju darbs ir konkrēts un mērķtiecīgs.

"Profesionālajā sagatavotībā mūsu aktieri neatpaliek ne par kripatu no lielajām Holivudas zvaigznēm. Ārzemju kolēģi bija pārsteigti, ka es "Warhunt" filmas uzņemšanas laikā paralēli spēlēju vēl 8 vai 9 lomas teātrī, kas ļauj uzturēt labu aktiera sagatavotību.

Tomēr filma "Warhunt" manā portfolio noteikti ir labs ieraksts, jo lielākais ieguvums ir iespēja būt blakus pieredzējušiem aktieriem un skatīties viņu darba procesu. Vēlreiz pārliecinājos, ka labs aktieris paliek cilvēcīgs jebkuros apstākļos.

Mikijs Rurks un Džeksons Retbouns vienmēr nāca uz laukumu sagatavoti, tomēr visvairāk mani pārsteidza Roberta Kneppera cilvēcība, dzīvā interese un spēja komunicēt ar kolēģiem, kā arī darba kultūra un spējas.

Roberts mani izprašņāja par Latviju un manu izcelsmi, gribēja uzzināt, ko ir vērts redzēt šajā valstī. Laba saikne izveidojās arī ar daudziem citiem aktieriem, ar kuriem uzturu kontaktus vēl šodien," tā aktieris D.Grūbe.

Aktrise Ieva Segliņa komentē, ka dalība tik liela mēroga kino projektā ir spilgta un neatsverama pieredze. "Šis bija ārkārtīgi interesants un intensīvs mācīšanās process. Man par visu svarīgāk bija pabūt šajā komandā un vērot notiekošo, tā iegūstot jaunas zināšanas. No manis šī loma prasīja spēju sakoncentrēties un noturēt šo nepieciešamo spriedzi, lai būtu gatava jebkurā brīdī precīzi nospēlēt to, kas nepieciešams. Strādājot ar "Forma Pro Films" filmu producēšanas kompāniju vienmēr jūtu profesionālu pieeju visos departamentos un varu atļauties domāt tikai par savu darbu, jo zinu, ka viss pārējais vienmēr būs visaugstākajā līmenī," tā Segliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu