VIDEO ⟩ "Lūsis nebaidījās un šņākdams nāca virsū..." Kurzemes pusē aculiecinieks sastopas aci pret aci ar plēsīgo meža kaķi (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Medības" video

Kurzemē, Laidu pagasta apkārtnē, asins stindzinošu mirkli piedzīvojis kāds vietējais mednieks, kurš tuvā distancē sastapies aci pret aci ar šņācošu lūsi, ziņo žurnāls "Medības".

Neparastu tikšanos ar lūsi medībās piedzīvojis mednieks Elgars, kurš medī Kurzemē, Laidu pusē, Raņķu mednieku klubā. Elgars žurnālam "Medības" stāsta par piedzīvoto notikumu.

"Vakarā braucām medībās. Es ieņēmu vietu uz lauka tehnoloģiskajā sliedē. Varbūt 10 minūšu pastāvēju, ne ilgāk. Tad apgūlos zālīte un sāku gaidīt mežacūkas, bukus. Jutu, ka netālu kāds staigā un tad es arī viņu ieraudzīju.

Lūsis jau bija vairs tikai 15 metru attālumā, varbūt pat mazāk. Lūsis tuvojās un man palika neomulīgi. Lēnām piecēlos kājās un paņēmu bisi.

Domāju, jāpabaida, lai iet projām, taču lūsis nebaidījās un šņākdams nāca man virsū, savukārt es atkāpos, stāsta Elgars.

Aizgāju līdz automašīnai un tikai pēc tam sapratu, ka ņemot jaku, uz lauka izkritušas atslēgas. Savukārt lūsis pa meža malu man sekoja un es nevarēju iet atpakaļ. Zvanīju sievai, lai brauc ar otru auto, uzbraucām uz lauka un tikai tā atguvi savas atslēgas. Labība liela un nevar saprast, kur lūsis palika un cik tas bīstams.

Notiekošo izdevās nofilmēt, lai gan rokas no uztraukuma trīcēja un sirds leca no krūtīm laukā.

Es domāju, ka tā bija lūšu kaķene, kurai tuvumā bija kaķēni. Tā domā arī citi apkaimes mednieki," intervijā žurnālam "Medības" atklāj Elgars.

Video: Mednieks aci pret aci satiekas ar lūsi

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu