"Jums neinteresē jaunieši, jūs interesē nauda." Rojs Rodžers vēršas pret Petraviču un skarbi izsakās par mobinga kampaņām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Jauniešu vidū populārais influenceris Rojs Rodžers Linkevičs sava "Instagram" konta īsajos stāstiņos izteica spēcīgu viedokli un nostāju par mobinga kampaņām un LGBT situāciju Latvijā.

Rojs Rodžers vietnē "Instagram" ievietoja vairākus videoklipus, kuros pauž savu viedokli par mobingu pret LGBT pārstāvjiem. 

"Visi jau zina, kādu mobingu es esmu piedzīvojis. Visi to zina, jo esmu par to runājis daudzas reizes. Tāpēc ir kaut kādas valsts kampaņas, kur viņi aicina mani runāt par mobingu un kā to apturēt skolās. Pirms diviem gadiem bija kampaņa "Neklusē", kura cīnījās pret mobingu. Tur bija piesaistīti dažādi ministri un man sūtīja sadarbības e-pastus, kuros viņi gribēja, lai es runāju par mobingu, bet es nekad nepiekrītu šīm lietām, jo vienmēr apakšā slēpjas kaut kas "slidens" un tā vienmēr arī ir," sacīja Rojs.

Nākamajā videoklipā Rojs ievietoja fotogrāfiju no ministru tikšanās, kurā tika runāts par darba grupu, kura palīdzētu risināt mobinga situāciju Latvijas skolās. Darba grupu veidoja Veselības, Izglītības un zinātnes un Labklājības ministrija.

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram video/boitoiroi

"Šeit ir tā slavenā ministru tikšanās, ministru vienošanās par nacionāla līmeņa rekomendāciju nepieciešamību apturēt mobingu. Un šī sieviete - Ramona Petraviča, jūs paskatieties, kur viņa vēl ir parakstījusies," turpina Rodžers.

Kā nākamo fotogrāfiju infulenceris ievietoja dokumentu, kurā Latvija izsaka atbalstu Ungārijai par pieņemto likumu, kas paredz homoseksualitātes popularizēšanas aizliegumu nepilngadīgo vidū.

"Antimobinga kundze ir parakstījusies šajā dokumentā, kurā Latvija izsaka atbalstu Ungārijai par to, ka viņi ir homofobi un to, ka viņi aizsargā dabiskās ģimenes. Un, protams, viņa ir pirmā, kas ir parakstījusies šajā dokumentā. Kā viņa var vienoties par kaut kādu mobinga mazināšanu skolās? Viņa vispār zina kādiem sūdiem geji iet cauri?" asi saka Rodžers.

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram video/boitoiroi

"Tagad Veselības ministrija taisa jaunu kampaņu, arī par antimobingu. Jūs tas neinteresē, jums neinteresē jaunieši, jūs interesē nauda," sacīja Rodžers.

"Vienmēr kampaņās saka, ka tu neesi viens, jā, tu neesi vienīgais cilvēks Latvijā, kurš piedzīvo mobingu, bet tu ej cauri viens tām visām sāpēm un ciešanām, pazemojumam. Es to zinu, jo es biju tajā pozīcijā. Tu vari tikt tam cauri, bet tas ir ceļš, kuru tu ej viens.

Un tur nevajag nekādas kampaņas, tur vajag darbības, kas patiesībā palīdz. Ne jau taisīt kampaņas par mobingu, kuras ir domātas, lai kāds dabūtu naudu," piebilst Rojs. 

"Man ir tāda viena traka ideja - kā būtu, ja mēs likumdošanā aktualizētu vienlīdzību? Ja mēs ļautu lesbietēm un gejiem precēties? Mēs skolās runātu par LGBT problēmām, kuras izraisa baltie heteroseksuālie cilvēki. Es saprotu, ka Petravičas personīgā uzvara ir pašnāvnieciski geji, bet varbūt tomēr vajag uz to paskatīties no citas puses. 

Es neesmu vienīgais, kurš ir saskāries ar mobingu. Ar to var saskarties jebkurš. Bet mēs nevaram tajā vainot pedagogus, jo viņiem ir ļoti mazas algas un nav laika ņemties ar visām problēmām. Direktoriem bieži ir attieksme - ja šajā skolā tev ir slikti, tad vienkārši nomaini skolu. Tās ir tās problēmas.

Mēs varētu likumdošanā iekļaut kādu "pantiņu", vienkārši veidot iekļaujošāku sabiedrību un tas varētu palīdzēt. 

Sāksim ar valsti, ar likumiem, sāksim ar to, ka Ramonai un visiem pārējiem ir jāuzņemas atbildība par to, cik daudz jauniešu viņi ir sadragājuši mentāli un tās ir sekas, kuras tu nevari izdzēst. Neaizmirsīsim, ka pavisam nesen minoritāte šajā vietā bija latvieši," nobeigumā piebilst Rodžers.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu