RFS un "Valmiera FC" ar zaudējumu sāk UEFA Eiropas Konferenču līgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nora Krevņeva Baibakova (RFS)

RFS un "Valmieras" futbolisti ceturtdien pirmās UEFA Eiropas Konferenču līgas sezonas kvalifikācijas turnīru uzsāka ar zaudējumu.

RFS Slokas stadionā Jūrmalā ar 2:3 (0:2) piekāpās Fēru salu komandai "Klaksvik.

Vārtus mājinieku labā guva Žiga Lipuščeks un Artūrs Zjuzins, viesiem - Bjūbekars Sumerī, Pals Kletskards un Heini Vatnsdāls.

Mačs sākās ar Darko Lemajiča otrajā minūtē nopelnīto dzelteno kartīti.

Nepatikšanas turpinājās ar 21.minūtē zaudētiem vārtiem. No labās malas soda laukumā piespēlēja Joanness Danielsens, un Sumerī raidīja bumbu garām vārtsargam Vītautam Čerņauskam - 1:0 viesu labā.

Drīz pēc tam Sumerī tika pie dzeltenās kartītes, nogāžot pie sava soda laukuma stūra Darko Micevski.

33.minūtē rezultāts kļuva jau 2:0 Fēru salu futbolistu labā. Pēc Sumerī piespēles no soda laukuma līnijas bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī raidīja Kletskards.

42.minūtē Tomāšs Šimkovičs laukuma vidū ar cīņas sportā redzētu paņēmienu paklupināja Sumerī, par to saņemot dzelteno kartīti.

Micevska vietā otrajā puslaikā laukumā nāca Leonels Strumija un jau pēc divām minūtēm nopelnīja dzelteno kartīti. Pēc minūtes dzelteno plāksteri savā priekšā ieraudzīja arī rezultatīvās piespēles autors Danielsens.

50.minūtē vienus vārtus mājinieki atspēlēja. Pēc brīvsitiena viesu vārtsargs Matiass Rosenorns nenoturēja bumbu rokās, tā nokrita laukumā, kur to vārtos ar kāju "ieķeksēja" Lipuščeks - 1:2.

66.minūtē viena RFS uzbrukuma laikā pa kreiso malu vispirms tika "nopļauts" Sedriks Kvadio, tad ar neatļautu paņēmienu apstādināts Emersons Santana, bet par uzbrukuma apturēšanu viesi nopelnīja tikai vienu dzelteno kartīti, ko savā priekšā ieraudzīja Odmars Faero.

70.minūtē viesi atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Pēc stūra sitiena izspēles no kreisās malas pirmo raidījumu pa vārtiem Čerņausks atvairīja, taču manīgākais vārtu priekšā bija Vatnsdāls - 3:1.

76.minūtē mājinieki veica divas maiņas, laukumā nākot Zjuzinam Šimkoviča vietā un Kevinam Frīzenbihleram Kvadio vietā.

Jau pēc trim minūtēm Zjuzins rezultāta starpību samazināja līdz 2:3.

Spēles kompensācijas laikā vēl pa dzeltenajai kartītei mājiniekiem nopelnīja Lipuščeks un viesiem - Deni Pavlovičs.

Atbildes spēle Klaksvikā paredzēta 15.jūlijā.

Rīdzinieki savā pēdējā "Optibet" virslīgas spēlē savā laukumā ar 1:2 piekāpās "Valmierai", pārtraucot 14 nezaudētu spēļu sēriju. RFS ir čempionāta līdere un tuvākās sekotājas - čempionvienību "Riga" un "Valmieru" -, kas aizvadījušas vairāk spēļu, apsteidz par diviem punktiem.

"Klaksvik" ar 41 punktu 15 spēlēs ir Fēru salu čempionāta līdere, kas pēdējo zaudējumu cietusi 20.aprīlī kausa izcīņā, pēc tam virslīgā svinētas astoņas uzvaras desmit spēlēs, pēdējā mačā spēlējot 0:0 ar piektās vietas īpašnieci Touršhavnas B36.

RFS divās iepriekšējās sezonās apstājās Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā. Pirms diviem gadiem ar 3:4 tika zaudēts Ļubļanas "Olimpija", bet pirms gada ar 0:1 - Belgradas "Partizan".

Turpretī Fēru salu klubam ir bagāta Eiropas kausu pieredze. Iepriekšējā gadā klubs tikai līdz otrajai kvalifikācijas kārtai Čempionu līgā un līdz "play-off" mačiem Eiropas līgā, kuros ar 1:3 piekāpās Īrijas "Dundalk".

Abas komandas iepriekš savā starpā nebija spēlējušas.

Izbraukumā zaudējumu ar vienu vārtu deficītu piedzīvoja arī "Valmiera", kas Marijampolē ar 1:2 (1:1) piekāpās vietējam klubam "Sūduva".

Vārtus valmieriešiem guva Raimonds Krollis, bet mājinieku labā - Nikolass Gorobsovs un Aleksandrs Gargalacidis.

Uz Gorobsova realizētu 11 metru soda sitienu 27.minūtē Krollis ar to pašu atbildēja 35.minūtē.

Mājiniekiem pie dzeltenās kartītes pirmajā puslaikā tika Semirs Kerla, bet viesiem -

Viktors Aleksandrovs un Motezs Zadems.

Otrajā puslaikā mājinieki veica piecas, viesi - četras maiņas.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē dzelteno kartīti nopelnīja valmierietis Daisuke Jokota, bet piektajā uzvaras vārtus mājiniekiem iesita Gargalacidis - 2:1 "Sūduva" labā.

Atbildes spēle paredzēta 15.jūlijā "Daugavas" stadionā Rīgā.

"Valmiera" pēc zaudējuma "Riga" vienībai ar 0:1 pēdējās divās "Optibet" virslīgas spēlēs svinējusi uzvaru. Vispirms izbraukumā ar 2:1 tika pieveikta RFS, bet tad savā laukumā ar 4:0 tika sagrauta "Daugavpils". Latvijas čempionātā valmierieši ar 32 punktiem 15 cīņās ieņem trešo vietu.

Tikmēr "Sūduva" Lietuvā ar 39 punktiem 19 spēlēs ieņem otro vietu, no līderes atpaliekot par diviem punktiem. Pēdējās četrās spēlēs, ieskaitot Lietuvas kausa izcīņu, klubs nav zaudējis, pēdējā mačā jūlija sākumā viesos ar 2:0 pārspējot turnīra tabulas lejasdaļas komandu Gargždu "Banga".

"Valmierai" šī ir otrā sezona Eiropas kausos. Pērnajā gadā Eiropas līgā divu maču summā pirmajā kārtā ar 0:3 tika zaudēts Poznaņas "Lech".

Tikmēr Lietuvas komanda Eiropas kausos jau bija aizvadījusi 54 mačus, uzvarot 16 un neizšķirti spēlējot 14 no tiem.

Iepriekšējā sezonā "Sūduva" pārvarēja vienu kārtu Čempionu līgā, bet Eiropas līgas trešajā kārtā ar 0:2 piekāpās Kuopio KuPS no Somijas.

Abas komandas iepriekš savā starpā nebija spēlējušas.

Jau ziņots, ka "Liepāja" pirmajā mačā savā laukumā spēlēja 1:1 (1:0) ar Ziemeļmaķedonijas klubu Strugas "Trim-Lum".

Vārtus liepājnieku labā guva Dodo, bet viesiem izcēlās Besirs Iseni.

Atbildes spēle Rīgā paredzēta 15.jūlijā.

Kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 6. un 8., kā arī 13. un 15.jūlijā.

UEFA Eiropas Konferenču līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu