Sociālā projekta "Neklusē" pārstāvji komentē Roja Rodžera izteikumus par mobinga kampaņām un LGBT situāciju Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka jauniešu vidū populārais influenceris Rojs Rodžers Linkevičs sava "Instagram" konta īsajos stāstiņos izteica spēcīgu viedokli un nostāju par mobinga kampaņām un LGBT situāciju Latvijā. Par šiem influencera izteikumiem viedoklis ir sociālā projekta "Neklusē" līdzautorei Marikai Andžānei, kura projekta vārdā vēlas precizēt virkni aspektus no Roja teiktā.

Andžāne uzsver, ka projekts nav sadarbojies ar Labklājības ministriju un Ramonu Petraviču.

"Nekluse.lv mājaslapā publicētā ziņa, uz kuru atsaucas Rojs, ir ievietota kā nozares jaunums, nevis ka "Neklusē" ir tieši iesaistīts šajā darba grupā," teikts paziņojumā.

Tāpat "Neklusē" līdzautore raksta, ka viņi "pilnībā neatbalsta" Ramonas Petravičas nostāju pret LGBTQ kopienu.

"Gluži pretēji – mēs atzīstam, ka seksuālā orientācija ir viens no iemesliem, kādēļ jaunieši saskaras ar mobingu.

"Neklusē" veiktajā pētījumā 2019./2020. m.g., ko aizpildīja 5003 skolēni no 55 skolām visā Latvijā, iekļāvām to pie faktoriem, kuru dēļ jaunieši varētu būt apcelti. To kā mobinga iemeslu apstiprināja 4% respondentu," raksta pārstāvji.

Projekta līdzautore Marika Andžāne informē, ka šogad sarunu festivālā "Lampa" viņa piedalīsies LGBTQ un viņu draugu apvienības "Mozaīka" rīkotajā diskusijā par LGBTQ un mobingu skolas vidē. Tajā Andžāne dalīsies "Neklusē" novērojumos un ekspertu ieteikumos, kā risināt un preventīvi novērst mobingu Latvijas skolās.

Visbeidzot, kā trešo precizēto aspektu Andžāne min to, ka #Neklusē ir nevalstiskā organizācija, kurā darbojas brīvprātīgie.

"Projekta aktivitātes tiek īstenotas, balstoties uz ziedojumiem, ko piesaistām no uzņēmumiem vai sadarbojoties ar "Mobilly" un Ziedot.lv.

"Neklusē" netiek sponsorēts no nodokļu maksātāju naudas, kā to apgalvo Rojs Rodžers," raksta Andžāne.

"Neklusē" ir sociāls projekts, kura mērķis ir samazināt mobinga līmeni Latvijā. Projekts tika izveidots Global Shapers Riga Hub ietvaros pirms 3 gadiem.

No šī mācību gada sākuma "Neklusē" sadarbosies ar 54 skolām visā Latvijā un nodrošinās bezmaksas risinājumus mobinga mazināšanai.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka Rojs Rodžers vietnē "Instagram" ievietoja vairākus videoklipus, kuros pauž savu viedokli par mobingu pret LGBT pārstāvjiem.

"Visi jau zina, kādu mobingu es esmu piedzīvojis. Visi to zina, jo esmu par to runājis daudzas reizes. Tāpēc ir kaut kādas valsts kampaņas, kur viņi aicina mani runāt par mobingu un kā to apturēt skolās. Pirms diviem gadiem bija kampaņa "Neklusē", kura cīnījās pret mobingu. Tur bija piesaistīti dažādi ministri un man sūtīja sadarbības e-pastus, kuros viņi gribēja, lai es runāju par mobingu, bet es nekad nepiekrītu šīm lietām, jo vienmēr apakšā slēpjas kaut kas "slidens" un tā vienmēr arī ir," sacīja Rojs.

Vairāk par Roja Rodžera izteikumiem lasi ŠEIT.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu