Foto un video ⟩ Ugunsdzēsēji turpina dzēst degšanas perēkļus Garkalnes mežā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdien, 9. jūlijā, Garkalnē aizdedzis mežs, sociālajā tīklā "Twitter" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Dzēšanas darbos ticis iesaistīts arī armijas helikopters. Ugunsdzēsēji 10. jūlija rītā turpina darbus Garkalnes mežā, dzēšot atsevišķus degšanas perēkļus. 

Piektdien līdz ar tumsas iestāšanos, plkst.23.38 dzēšanas darbi tika pārtraukti, jo tumsā ir bīstami strādāt. Valsts mežu dienests (VMD) norīkojis personu, kas uzraudzīja situāciju notikuma vietā, un šorīt plkst.7.20 VUGD dzēšanas darbus atsāka.

Dzēšana tiek veikta atsevišķos degšanas perēkļos, ne vairs lielā platībā, un degšana arī vairs neesot tik intensīva. Darbu notikuma vietā turpinās arī VMD un "Rīgas mežu" ugunsdzēsēji.

Pašvaldības uzņēmumā "Rīgas meži" aģentūru LETA informēja, ka pagaidām notikuma vietā strādā trīs VUGD un divas VMD ekipāžas. Plānots, ka pa dienu pieslēgsies vēl kāda ekipāža, ja būs nepieciešams.

"Rīgas meži" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra aģentūrai LETA norādīja, ka gandrīz visa ugunsgrēkā cietusī teritorija ir "Rīgas mežu" apsaimniekošanā. Izdedzis apmēram 21 hektārs meža.

Skudra atzina, ka vēl ir pāragri spriest par nodarītajiem zaudējumiem, jo eksperti vēl nav ķērušies pie aprēķina, ņemot vērā, ka glābēji aizvien turpina dzēšanas darbus.

"Rīgas mežu" valdes priekšsēdētāja norādīja, ka turpmākās divas nedēļas šai mežā notiks dežūras.

Skudra atzina, ka oficiāls ugunsgrēka cēlonis vēl nav zināms, bet iemesli var būt dažādi, piemēram, mežā nomesta stikla pudele, kas saulē uzkarst un rada uzliesmojumu. Zināms, ka ugunsgrēks sākās jaunaudzē.

"Rīgas mežu" vadītāja aicināja iedzīvotājus, kuri dodas uz mežu, būt uzmanīgiem, jo nomesti atkritumi var radīt uzliesmojumu.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstījis, ka notikuma vietā strādā 23 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas, ūdensvedēju, kā arī strādā "Valsts meža dienesta" un "Rīgas meži" pārstāvji. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu