Foto ⟩ Bangladešā izcēlies ugunsgrēks pārtikas pārstrādes uzņēmumā; ir bojāgājušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bangladešā netālu no galvaspilsētas Dakas ugunsgrēkā pārtikas pārstrādes uzņēmumā miruši vairāk nekā 50 cilvēki, vēstī amatpersonas.

Ugunsgrēks izcēlās ceturtdienas pēcpusdienā uzņēmumam "Sajeeb Group" piederošā sešstāvu rūpnīcā. Ugunsdzēsējiem liesmas izdevās apdzēst tikai pēc 20 stundām, piektdien paziņoja ugunsdzēsības dienesta amatpersona Abdullahs Als Arefins.

Arefins paziņoja, ka rūpnīcas ceturtajā stāvā atrasti 49 darbinieku līķi. Trīs darbinieki tika atrasti miruši jau ceturtdien, līdz ar to bojāgājušo skaits sasniedzis 52.

Arefins norādīja, ka tiks pārmeklēts arī rūpnīcas piektais un sestais stāvs.

Rūpnīcā, kas atradās gandrīz 25 kilometrus uz austrumiem no Dakas, tika ražotas sulas, bezalkoholiskie dzērieni un citi pārtikas produkti.

Glābšanas dienestiem izdevās izglābt vismaz 25 darbiniekus, kuriem pēc ugunsgrēka izcelšanās izdevās nokļūt uz ēkas jumta. Bet ceturtais stāvs bija noslēgts un cilvēki nespēja no tā izkļūt.

Izdzīvojušie medijiem sacīja, ka vārti noslēgti drošības apsvērumu dēļ, un apsargi atteikušies tos atvērt bez īpašnieka atļaujas.

"Mēs būtu varējuši viņus izglābt, ja viņi būtu sasnieguši jumtu,"

sacīja Arefins, piebilstot, ka liesmas apņēma visu ēku, liedzot glābšanas dienestu darbiniekiem iekļūt tajā ugunsgrēka pirmajās stundās.

Policijas pārstāvis atklāja, ka daudziem strādniekiem izdevies izglābties pašu spēkiem.

Vairāki izdzīvojušie medijiem stāstīja, ka viņiem izdevies uzlauzt vienus citus aizslēgtus vārtus uzreiz pēc tam, kad viņi pamanījuši ugunsgrēka izcelšanos. Viņi sacīja, ka ugunsgrēka brīdī rūpnīcā strādāja aptuveni 1000 cilvēku.

Arefins sacīja, ka ugunsgrēku pastiprinājuši viegli uzliesmojošie materiāli, kas atradās rūpnīcā, piemēram, plastmasas pudeles, eļļa, papīrs, sveķi un folija.

Ugunsgrēka cēlonis vēl nav noskaidrots un tiek izmeklēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu