Miljardieru cīņa par kosmosu: Masks rezervējis vietu lidojumam Brensona kuģī (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ričards Brensons.
Ričards Brensons. Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu miljardieris Īlons Masks rezervējis sev vietu lidojumam britu kolēģa Ričarda Brensona kosmosa kuģī, svētdien ziņo britu avīze "The Sunday Times".

Masks, kuram pieder kosmosa transporta uzņēmums "SpaceX", samaksājis 10 000 ASV dolāru (apmēram 6400 eiro) depozītu par vietu kādā no Brensona uzņēmuma "Virgin Galactic" kosmosa kuģa lidojumiem, kura datums vēl nav noteikts., raksta "The Sunday Times".

Brensons laikrakstam apstiprinājis, ka Masks rezervējis vietu kādā no "Virgin Galactic" lidojumiem, un piebildis, ka viņš varētu rezervēt sev vietu kādā no "SpaceX" lidojumiem.

Jau ziņots, ka svētdien plānots "Virgin Galactic" lidojums, ar kuru Brensons pirmo reizi dosies kosmosā.

"Virgin Galactic" izmanto lidmašīnu, kas sasniedz lielu augstumu, un tad no tās tiek palaists neliels kosmosa kuģis ar cilvēkiem, kas dažas minūtes pavada virs Kārmāna līnijas - robežas starp Zemes atmosfēru un kosmisko telpu.

Brensona nolūks ir, izmantojot "Virgin Galactic", piedāvāt iespēju par samaksu doties kosmosā. Pēc Brensona lidojuma paredzēti vēl divi izmēģinājuma lidojumi, bet regulārus komerciālus lidojumus plānots sākt nākamgad.

Savukārt 20.jūlijā kosmosā plānojis doties vēl viens amerikāņu miljardieris - interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss. Arī viņš savā kosmosa kuģī "New Shepard" pavadīs izplatījumā tikai dažas minūtes. Bezosa mērķis arī ir ir piedāvāt komerciālus lidojumus kosmosā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu