"Mani mulsina, ka kapi ir pavisam tuvu." Rīdziniece satraukusies par peldvietas ūdens kvalitāti Bolderājā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Alexandr Podvalny/Unsplash

Kāda sieviete atradusi sev jaunu peldvietu Bolderājā. Vieta sakopta, un ūdens dzidrs, tomēr rīdziniece Dace prāto, vai netālu esošie kapi neietekmē ūdens kvalitāti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Mani mulsina, ka pavisam tuvu ir Bolderājas jaunie kapi.

Es neesmu cilvēks ar zinātnisku prātu, esmu māksliniece dvēselē, tāpēc man nav nekādas izpratnes, cik tas ir tuvu vai tālu. Skatoties kartē izskatās pietiekami tuvu, bet, iespējams, realitātē tas ir pietiekami tālu, ka tas nekādi neietekmētu ūdeni," spriež Dace.

Pēc sarunas ar kolēģi, sieviete sākusi šaubīties, vai ūdens kvalitāte neietekmē veselību.

"Jo vairāk ir tādas sarunas, jo es vairāk nosliecos, ka varbūt tik labi nav."

Karjers ir 14 metru dziļš un nepilna kilometra attālumā ir kapi. Vietējie par to nesatraucas, jo tā ir vienīgā peldvieta apkārtnē.

"Bolderājas karjera peldvieta nav oficiāla peldvieta, bet Rīgas pašvaldība, tāpat kā iepriekšējos gados, Bolderājas karjera peldvietā ir organizējusi un finansējusi ūdens kvalitātes pārbaudes.

Ūdens kvalitāte Bolderājas karjerā vienmēr ir bijusi laba. Pēdējos septiņus gadus ne reizi nav bijuši noteikti peldēšanās ierobežojumi," raidījumam norāda Veselības inspekcija.

Bolderājas karjers atrodas ārpus normatīvos noteiktās 300 metru kapu aizsargjoslas. Kā arī nav konstatētas ūdens noteces (grāvji) no kapu teritorijas, kas būtu saistāmas ar piesārņojuma radīšanas risku Bolderājas karjera ūdenim.

Tāpat ūdens kvalitātes mērījumi tiek veikti vairākas reizes mēnesī, norāda Rīgas domes Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja Tatjana Židele.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu