"Atradu viņa vēderā caurumu..." Dārziņos sašauts kaķis. Policija komentē, kāpēc neuzsāk kriminālprocesu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Rīgā, Dārziņu mikrorajonā, Jeļenas kaķis ticis sašauts ar pneimatisko šauteni. Lai gan cietušā mājdzīvnieka saimnieki vērsušies policijā, tomēr likumsargi tikai "noplātījuši rokas", ziņo raidījums "Bez tabu".

Kaķis Vasīlijs jau septiņus gadus dzīvo ar ģimeni, kopš tika adoptēts no dzīvnieku patversmes. Šajos gados peļu junkurs ir iedzīvojies Dārziņu apkaimē.

Kaķa saimnieks Ruslans darba dienas vakarā negaidīti kļuvis par cietsirdīgas izturēšanās aculiecinieku.

"Laistīju puķes, dzirdēju šāvienu. Spēru soli un ieraudzīju...Varētu teikt, ka es biju ugunslīnijā. Arī kaķi aizbēga. Prasīju, ko viņš dara, bet viņš bija tālu un nedzirdēja. Pēc tam aizskrēju līdz žogam un prasīju, kāpēc šauj tā, ka gandrīz man trāpījis. Izskatās, ka viņš to speciāli darīja," saka Ruslans.

Ruslans apgalvo, ka skaidri redzējis kaimiņu vārdā Reimundas, kurš šāvis no aptuveni 30 metru attāluma.

"Tur bija liela izmēra šaujamais, kā arī optiskais tēmeklis. Es visu redzēju! Viņš joprojām tēmēja." turpina Ruslans.

Arī kaimiņiene Zinaīda dzirdējusi šāvienus. Viņa gan sākumā nodomājusi, ka kaimiņš atnācis apskatīt viņas siltumnīcu.

Sašauto kaķi Vasīliju ģimene atrada tikai nākamajā dienā un uzreiz devās meklēt veterinārārstu palīdzību.

"Sāku skatīties, vai viss kārtībā un tad atradu viņa vēderā caurumu," stāsta Jeļena.

Sieviete norāda, ka pēc tam vīrs atkal devies pie kaimiņa, sakot, ka viņš tomēr ir iešāvis viņu mīlulim. Kaimiņš gan noliedzis, ka būtu šāvis.

Ģimene pēc tam vērsusies Valsts policijā. Viņus gan pārsteidzis fakts, ka policija šo lietu nemaz neizskatīs. Likumsargi nenopratināja ne iespējamo šāvēju, ne aculieciniekus.

Policijas pārstāvis sarunā ar raidījumu gan uzskata, ka likumsargi ir rīkojušies pareizi. Policisti bija sazinājušies ar veterinārārstu, kas paziņoja, ka kaķim Vasīlijam konstatēti ādas skrāpējumi, iekšējie orgāni nav bojāti un nav dzīvības vai veselības apdraudējumi.

Sakarā ar to, ka nebija Krimināllikuma 230. panta pazīmes - cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku, kura rezultātā viņš būtu sakropļots, gājis bojā vai spīdzināts, policija pieņēma lēmumu neuzsākt kriminālprocesu.

Lai gan kaķa saimnieki Valsts policijai nosūtīja arī rentgena uzņēmumus, kuros redzama skrots kaķa vēderā, tomēr policijas lēmums netika mainīts.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Veterinārārste raidījumam gan noliedz, ka kāds no kolēģiem būtu policijai stāstījis, ka kaķim bijuši "tikai skrāpējumi". Speciālisti skroti no kaķa vēdera nav izņēmuši, jo citādāk pastāvētu risks gūt vēl nopietnākus bojājumus.

"Milimetru uz priekšu vai atpakaļ būtu traumējuši svarīgos orgānus, tad viss - dzīvnieka vairs nebūtu..." stāsta veterinārārste.

Raidījums sazinājās ar iespējamā šāvēja dēlu, kurš noliedza, ka viņa tēvs būtu šāvis uz kaķi.

Vairāk par notikušo skaties "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu