Mūžībā devies izcilais Latvijas skrējēju treneris Leonīds Strekalovskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: chiragggg/Unsplash.com

Pirmdien, 12. jūlijā, aizsaulē devies izcilais Latvijas vieglatlētu treneris Leonīds Strekalovskis, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

1939.gada 9.oktobrī dzimušais Strekalovskis pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados bija Latvijas labākais maratona skrējējs.1967.gadā viņš pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu maratona skrējienā un tā paša gada rudenī kļuva par pirmo Latvijas skrējēju, kurš maratona distanci noskrējis ātrāk par divām stundām un 20 minūtēm (2.19:49,8).

LVS vēsta, ka savas dzīves nodomu piepildījumu Strekalovskis izjuta daudzus gadus vēlāk, kad viņa trenētie vidējo un garo distanču skrējēji sāka gūt iespaidīgus panākumus. Sevišķi labi panākumi viņam bija, trenējot jaunās paaudzes skrējējas.

Strekalovskis ilgajos trenera darba gados ir atradis un Latvijas vieglatlētikas sasniegumu elitei sagatavojis daudzas skrējējas, sākot ar Latvijas garo distanču skriešanas pionieri Elizabeti Bradu, pasaules klases garo distanču un maratona skrējēju Jeļenu Čelnovu-Prokopčuku, daudzas jo daudzas jaunās paaudzes vidējo distanču skrējējas - Eiropas un pasaules čempionātu medaļu ieguvējas, kā arī pašreizējo labāko vidējo distanču skrējēju Latvijā Kamillu Vanadziņu.

Ilgus gadus Strekalovskis bija Sporta skolas "Arkādija" treneris, trenējot gan meitenes, gan puišus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu