Igaunijā fizioterapeits no Bangladešas notiesāts par bezpalīdzīgas sievietes izvarošanu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Muhameds Delvars Huseins.
Muhameds Delvars Huseins. Foto: Herman-Erik Isop

Igaunijā Harju apgabala tiesa vakar nolēma, ka fizioterapeits no Bangladešas Muhameds Delvars Huseins tiek atzīts par vainīgu izvarošanā. Pats Huseins apgalvo, ka vaina ir viņa darba devējā un nepilnīgajos drošības pasākumos, ziņo laikraksts "Postimees".

Pirms notiesāšanas un došanās uz cietumu, Huseins studēja Tallinas universitātē un strādāja par fizioterapeitu Tallinas Rehabilitācijas klīnikā. Šī gada martā, pildot darba pienākumus, viņš bija dzimumattiecībās ar klientu, uz kura apakšveļas vēlāk tika atrasta vīrieša sperma.

Sieviete fizioterapeitu apsūdzēja izvarošanā. Prokurors tiesas sēdē sacīja, ka Huseins izmantoja sievietes ierobežoto stāvokli, jo upure nevarēja pretoties vīrietim. Pats Huseins tiesā teica, ka nožēlo pastrādāto, taču savu rīcību neuzskata par noziegumu.

Vīrietis tiesā arī pastāstīja, ka viņa darbā ir slikta vadība, nav drošības sistēmu un videonovērošanas kameru. Pēc apsūdzētā teiktā, daudzās vadošajās valstīs ir drošības sistēmas, lai aizsargātu darba ņēmēju, taču viņa darba vietā tādas drošības nav. Huseins tiesā arī uzsvēra, ka fizioterapija Igaunijā ir jauna specialitāte, un pacienti šeit ne vienmēr var saprast, kā uzvesties fizioterapijas sesijās, jo šī joma ir pilnīgi jauna.

"Daudzās valstīs pastāv kārtība, kurā sievietei fizikālo terapiju nodrošina sieviete, bet vīrietim - vīrietis," tiesā sacīja Huseins.

Pēc viņa teiktā, neskatoties uz to, ka viņš lūdza darba devēju norīkot pie sevis tikai vīriešu pacientus, uz viņa sesiju tomēr pastāvīgi ieradās sievietes.

Turklāt Huseins savu pastrādāto pamatoja ar to, ka igauņu valodā runājošā sieviete viņu labi nesaprata, jo komunikācija terapijas laikā notika angļu valodā. Tas tāpēc, ka Huseins runā tikai bengāļu un angļu valodā.

Tiesnesis Huseinam vaicāja, vai viņš līdz šim ir sapratis apstākļus, kādos viņš varēja būt dzimumaktā. Apsūdzētais atbildēja, ka cietumā ir iepazinies ar Igaunijas likumiem un noteikumiem. Tiesnesis arī jautāja, ko Huseins plāno darīt pēc atbrīvošanas no cietuma. Vīrietis atbildēja, ka plāno turpināt strādāt par fizioterapeitu, taču tādā darba vietā, kur ir novērošanas kameras un atbildīga vadība.

Huseinam piesprieda viena gada un sešus mēnešus cietumsoda, no kuriem četri mēneši jāizcieš nekavējoties. Līdz šim Huseins aiz restēm atradās kopš 24. marta, kas nozīmē, ka lielākā daļa no soda jau ir izciesta. Ja Huseins divu gadu pārbaudes laikā neizdarīs jaunu noziegumu, sods netiks izpildīts.

Huseinam tiesa piesprieda arī piecu gadu aizliegumu iebraukt Igaunijā, kas nozīmē, ja vīrietis nākamajā nedēļā tiks atbrīvots no cietuma, viņš, iespējams, tiks deportēts uz savu dzimteni, ziņo "Postimees".

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu