FOTO UN VIDEO ⟩ "Upe drāzās nenormālā ātrumā, ceļā paķerot visu, ko varēja." Luksemburgā dzīvojoša latviete par piedzīvotajiem katastrofālajiem plūdiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vāciju un Beļģiju posta katastrofāli plūdi, paņemot vairāk nekā 100 cilvēku dzīvības. Dabas stihija skārusi arī tuvumā esošo Luksemburgu. Ar portālu "Apollo.lv" sazinājās Luksemburgā dzīvojošā latviete Inese Groza, kura dalījās ar skatiem no Vaserbiligas pilsētas izskalotajām ielām.

Vaserbiliga atrodas Luksemburgas austrumos, tuvu Vācijas robežai. No krastiem izgāja upe Sūra. Inese stāsta, ka ikdienā upe ir ļoti rāma, tā plūst no Luksemburgas ziemeļiem uz leju, robežojoties ar Vāciju, ietek Mozeles upē.

Fotogrāfijas un video Inese uzņēmusi ceturtdien, 15. jūlijā, pulksten 14 pa dienu pēc Luksemburgas laika (ap pulksten 15 pēc Latvijas laika). "Tas, ko vērojām vakar, bija baiss skats -

"upe drāzās nenormālā ātrumā, ceļā paķerot visu, ko varēja paķert, ūdens līmenis bija pacēlies," stāsta Inese.

Latviete stāsta, ka, to vērojot, domājusi - "kā cilvēki tiek no mājām ārā? Laikam jau nekā". Inese stāsta, ka iela, kas iet gar Mozeles upi, arī bija pārplūdusi līdz māju pamatiem.

"Mozeles pretējā krastā atrodas vācu ciematiņš - Oberbiliga. Tajā ugunsdzēsēji bija uzcēluši pamatīgu aizsargsienu, kas pasargāja ciemata ielas un mājas no plūdiem."

Inesei ar mājiniekiem paveicās, jo katastrofālie plūdi viņus neskāra. "Personīgi mani plūdi nav skāruši, jo dzīvojam 10 kilometrus uz augšu pa Mozeli - tur tādi plūdi nebija."

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka plašajos plūdos Vācijā un Beļģijā mirušas 107 personas, ziņo varasiestādes. Vairums bojāgājušo ir Vācijas rietumdaļā.

Līdz šim Latvijas konsulārajā dienestā Vācijā nav vērsies neviens Latvijas valstspiederīgais.

Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē dzīvību zaudējuši 50 cilvēki, bet Ziemeļreinā-Vesfālenē - 43, līdz ar to kopējais upuru skaits Vācijā pieaudzis līdz vismaz 93.

Kaimiņvalstī Beļģijā dzīvību zaudējuši vismaz 14 cilvēki.

Postoši plūdi pieredzēti ne tikai Luksemburgā, bet arī Nīderlandē, kur Māstrihtas pilsētā evakuēti vairāki tūkstoši cilvēku.

Piektdien, 16. jūlijā, pastiprināta uzmanība tiek pievērsta jaunai katastrofas zonai - Erftštates-Blesemas reģionam Ziemeļreinā-Vesfālenē, kur plašā zemes nogruvumā cietušas ēkas un automašīnas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu