FOTO ⟩ Konors Makgregors skaidro, kāpēc iedzīvojās kājas lūzumā; ārsti īra teoriju apšauba

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: AP/Scanpix

Slavenais UFC cīkstonis Konors Makgregors savā "Instagram" kontā publiskoja video, kurā skaidroja "UFC 264" cīņu šovā gūto kājas lūzumu.

Svētdien, 11. jūlijā, Konors Makgregors "UFC 264" cīņu šova ietvaros ar tehnisko nokautu piekāpās Dastinam Porjē, jo pirmā raunda beigās iedzīvojās kājas lūzumā un, protams, cīņu turpināt nevarēja.

Iepriekš Makgregora treneris Džons Kavana skaidroja, ka viņa cīkstonis spērienu pavisam neilgi pirms raunda beigām trāpīja pa Porjē elkoni, iedzīvojoties savainojumā.

Tagad video, kurā viņš redzams braucot ar elektrisko ratiņkrēslu, īrs skaidro gūtā lūzuma cēloni.

"Es uz cīņu ierados savainots. Cilvēki man vaicā, kurā mirklī kāja salūza. Paprasiet Deinam Vaitam, paprasiet doktoram Deividsonamm, kurš ir UFC galvenais ārsts. Man kreisajā kājā bija mikrolūzumi jau pirms došanās oktagonā. Man bija vairāki mikrolūzumi apakšstilba kaulā un nedaudz virs potītes. Un ar potīti man problēmas ir bijušas jau gadu gaitā." sacīja Makgregors.

Pēcāk īrs savā "Twitter" kontā publiskoja attēlus, kuros redzams, ka viņa potīte tiek apstrādāta vai arī atrodas ledū.

Šādu īra apgalvojumu gan neatbalsta fakts, ka viņš jau no paša cīņas sākuma aktīvi izdarīja spērienus pa Porjē kājām vietās, kur tieši spērējam pastāv liels risks iedzīvoties kājas savainojumā, ja konkrētais spēriens tiek pareizi bloķēts jeb nočekots, runājot MMA terminoloģijā.  

Makgregora izvēlēto stratēģiju apšaubīja arī pazīstamais sporta ortopēds Deivids Abasi: "Ļoti iespējams, ka viņam bija problēmas ar mikrolūzumiem. Es gribētu redzēt, ko uzrādīja pārbaudes. Tiesa, viņš izdarīja ļoti daudz spērienus priekš cīkstoņa, kuram kājā ir mikrolūzumi. To vairumā gadījumu neredzēsi... Mikrolūzumi ir sāpīgi un cīkstoņi ar tiem parasti nekustās tik labi kā Konors Makgregors šajā konkrētajā situācijā."

Līdzīgās domās bija arī fiziskās terapijas doktors un sporta zinātnieks, doktors Radžpals Brars.

"Ja tu esi Konors un viņa treneris, un tu zini, ka tev ir šaubas par konkrēto kāju, kāpēc turpināt likt uzsvaru uz spērieniem? It sevišķi tādam cīkstonim kā Konoram, kuram šie spērieni ir relatīvs jaunums. Šādā gadījumā precizitāte samazinās un palielinās risks, jo viņa kāja nav pieradusi pie šiem spērieniem. Ņemot šo visu vērā, ir grūti noticēt, ka UFC medicīnas departaments piekoptu tik nepareizu praksi un atļautu Konoram cīnīties.  "

Makgregoram nesen tika piespriesta pusgadu ilga medicīniskā diskvalifikācija. Vaicāts par īra nākotni, UFC prezidents Deina Vaits pauda pārliecību, ka zvaigžņotais cīkstonis gada laikā būs atpakaļ oktagonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu