Video un foto Vēsture notiek tagad! Džefs Bezoss veicis pirmo suborbitālo lidojumu kosmosā (10)

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Miljardieris un tīmekļa tirdzniecības lieluzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss 20. jūlijā devās kosmosā. Šis notikums bija vēsturisks, jo tas bija pirmais suborbitālais lidojums, proti, lidojums, kura laikā lidaparāts paceļas ārpus Zemes atmosfēras blīvajiem slāņiem, bet nenokļūst planētas orbītā un nepamet to.

Apkalpes lidojuma tika translēts vietnē "BlueOrigin.com". Pacelšanās notika nedaudz pēc plkst. 16 pēc Latvijas laika.

Džefs Bezoss 20. jūlijā devās kosmosā ar raķeti, ko izstrādājusi "Amazon" dibinātāja izveidotais aviācijas un zemestrīces kosmosa lidojumu pakalpojumu uzņēmums "Blue Origin"

Tā bija pirmā "Blue Origin" jaunās raķetes "New Shepard" palaišana, un šis notikums bija vēsturisks, jo tas bija pirmais suborbitālais lidojums, proti, lidojums, kura laikā lidaparāts paceļas ārpus Zemes atmosfēras blīvajiem slāņiem, bet nenokļūst planētas orbītā un nepamet to.

Džefa Bezosa lidojumam pievienojās arī pasažieris, kurš kļuva par vecāko cilvēku, kurš sasniedzis kosmosu, un otrs, kurš varētu kļūt par jaunāko astronautu.

Kopā ar Džefu Bezosu kosmosā devās arī brālis Marks.

Pasažieri bezsvara stāvoklī pavadīja četras minūtes.

Pēc divām minūtēm kapsula atdalījās no nesējraķetes un turpināja lidot Kārmāna līnijas virzienā, kas atrodas 100 kilometru augstumā un tiek uzskatīta par kosmosa robežu.

Kad kapsula bija sasniegusi aptuveni 106 kilometru atzīmi, tā sāka augstumu samazināt un ar izpletņiem veica nosēšanos tuksnesī.

Lidojums ilga desmit minūtes un desmit sekundes.

Pirmā "Blue Origin" jaunās raķetes "New Shepard" palaišana notikusi veiksmīgi. Astronauti piezemējušies bez problēmām.

Video: no Džefa Bezosa lidojuma kosmosā

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu