Lukašenko kritizē Baltkrievijas vēstnieku Latvijā par viņa reakciju saistībā ar karoga noņemšanu Rīgā maijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (no kreisās) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Baltkrievijas oficiālā karoga nomainīšanas uz Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā Pasaules čempionāta hokejā laikā, tādējādi paužot atbalstu Lukašenko režīma opozicionāriem un represētajiem. Ilustratīvs attēls.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (no kreisās) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Baltkrievijas oficiālā karoga nomainīšanas uz Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā Pasaules čempionāta hokejā laikā, tādējādi paužot atbalstu Lukašenko režīma opozicionāriem un represētajiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdien, 20. jūlijā, Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko paudis sašutumu Baltkrievijas vēstniekam Latvijā, kurš nav pienācīgā veidā un pietiekami vīrišķīgi rīkojies saistībā ar Baltkrievijas karoga nomaiņu Rīgā pasaules hokeja čempionāta laikā.

Kā vēsta valsts vadītāja preses dienests, sanāksmē par ārpolitikas prioritātēm Lukašenko atcerējies 24. maija notikumus Rīgā.

"Nu, galu galā, ja Rīgā kāds, kaut kāds nelietis pieskārās Baltkrievijas karogam un sāka to raut, noņemt, tad vēstniekam vajadzēja iznākt un publiski, pastāvot draudiem, varbūt, paša dzīvībai, sasist tam nelietim purnu, runājot vīriešu valodā. Bet mums klusums.

Un arī Ārlietu ministrijā klusums, lai jūs zinātu - to es žurnālistiem saku -, kamēr prezidents nepiecirta kāju," sacīja Lukašenko.

"Tieši tas pats attiecas uz Lietuvu un citām valstīm. Vai prezidentam būtu jādod jums rīkojumi, nevis jums jāsniedz viņam priekšlikumi par dienas rūpestiem un kas atbilst tam, ko pret Baltkrieviju dara mūsu kaimiņi un citi," sacīja valsts vadītājs.

Viņš arī pauda nopēlumu citu Baltkrievijas ārvalstu pārstāvniecību vadītājiem, kuri situāciju savos kolektīvos "palaiduši pašplūsmā" vai atklāti pārgājuši varas pretinieku pusē.

24. maijā Rīgā pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur bija izlikti pasaules hokeja čempionāta dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko baltsarkanbalto karogu.

Karogu pie viesnīcas, kur dzīvoja arī Baltkrievijas hokeja izlase, nomainīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Pēc karogu nomainīšanas Rīgā Baltkrievija no valsts izraidīja visus Latvijas vēstniecības diplomātus un darbiniekus. Latvija atbildēja ar identisku soli.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu