Princis Harijs jau gadu raksta vaļsirdīgus memuārus. Vai tas būs kārtējais spļāviens karaliskajai ģimenei sejā? (5)

Foto: Adam Uprichard Photo/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Iespējams, skandalozākā grāmata salīdzinoši drīz būs pieejama veikalu plauktos," izrādās, princis Harijs jau gadu slepenībā raksta savus memuārus, tomēr viņš pats to neuzskata par kārtējo spļāvienu savai ģimenei sejā, vēsta portāls "Page Six".

Šis ir kārtējais lielais notikums, par kuru princis Harijs neesot brīdinājis karalisko ģimeni, kura pēc paziņojumiem par grāmatas iznākšanu presē bijusi šokā.

"Neviens to nezināja. Kad presē parādījās šī informācija, karaliskajā ģimenē iestājās haoss," portālam atklāj kāda ģimenei tuvu stāvoša persona.

Sākotnēji tika ziņots, ka grāmatas melnraksts izdevniecībai "Penguin Random House" tiks iesniegts augustā, tomēr lielās aizņemtības dēļ termiņš ticis pārcelts uz šī gada oktobri.

"Es to nerakstu kā princis, par kuru piedzimu. Es to rakstu kā vīrs, par kuru esmu kļuvis.

Savas dzīves laikā esmu nēsājis daudz cepuru - burtiskā un pārnestā nozīmē - un mana cerība ir, ka, atklājot savu stāstu - kāpumus, kritumus, mācības, ko esmu guvis -, es pierādīšu, ka mūsos visos ir daudz vairāk kopīga, kā varētu domāt," par grāmatu izteicās princis Harijs.

"Intīmos un atklātos memuāros, ko sarakstījis viens no mūsu laika interesantākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem, princis Harijs pirmo reizi runās par piedzīvojumiem, zaudējumiem un dzīves mācībām, kas veidojušas viņa personību," teikts paziņojumā par grāmatu.

Grāmata ietvers prinča Harija stāstus no bērnības līdz mūsdienām, ieskaitot militāro dienestu Afganistānā un priekpilno pieredzi, ko viņam sagādājusi vīra un tēva loma.

Kārtējais spļāviens sejā?

Pats princis Harijs šo neuzskatot par mērķtiecīgu mēģinājumu sāpināt savu ģimeni, viņš vienkārši gribot izstāstīt savu redzējumu, atskatoties uz savu piesātināto dzīvi un precizējot kļūdaino informāciju, kas izskanējusi līdz šim.

Šis neesot mēģinājums atstāt savu ģimeni pagātnē, tomēr kāds karaļnama eksperts ir neizpratnē: "Kādā veidā Harijs šo var neredzēt kā kārtējo spļāvienu ģimenei sejā?"

Arī Harija tuvākie ģimenes locekļi neesot sajūsmā par viņa plāniem.

Grāmatas iznākšanas datums paredzēts 2022. gada beigās. Papildus taustāmai grāmatai tiks publicēta arī audiogrāmata.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstījis par vairākiem vērā ņemamiem notikumiem, par kuriem princis Harijs un Megana Mārkla nav konsultējušies ar karalisko ģimeni.

Pirmkārt, ģimenes tā jau saspīlētās attiecības satricināja skandalozā intervija ar Opru Vinfriju, kam princis Harijs, starp citu, piekrita vēlreiz, tikai bez sievas klātbūtnes, kā arī nevar nepieminēt viņu jaundzimušās meitas vārda izvēli.

7. martā publicētā Opras Vinfrijas intervija ar princi Hariju un Meganu Mārklu raisīja lielu viedokļu vētru pēc tam, kad pāris ģimeni apsūdzēja rasismā un dalījās citās šokējošās atklāsmēs.

ASV aktrise Mārkla intervijā atzina, ka pēc pievienošanās britu karaliskajai ģimenei domājusi par pašnāvību, kā arī apsūdzēja karalisko ģimeni rasismā.

Skaidrojot pāra dramatisko aiziešanu no karaliskās ģimenes, Mārkla intervijā apgalvoja, ka viņai liegta palīdzība garīgās veselības krīzes laikā, viņa apmelota un ka karaliskajā ģimenē bijušas bažas par pāra dēla ādas krāsu.

"Es vairs negribēju būt dzīva, un tā bija ļoti skaidra un īsta, un biedējoša, pastāvīga doma," Vinfrijai sacīja prinča dzīvesbiedre, runājot par reakciju uz naidīgumu tabloīdos un sociālajos tīklos.

Vaicāta, vai viņai bijušas domas par pašnāvību, Mārkla atbildēja: "Jā. Tas bija ļoti skaidri."

Savukārt vēlāk, kad princis Harijs sarunai ar Opru Vinfriju nodevās viens, viņš atklāja kā viņš sērojis par aizsaulē devušos princesi Diānu.

"Es biju gatavs dzert, lietot alkoholu - darīt jebko, lai apdullinātu savas maņas. Labi, es nedzēru no pirmdienas līdz piektdienai, taču iknedēļas iedzeršana piektdienā vai sestdienā notika gan," atklāja princis Harijs.

Viņš cerēja, ka ģimene atsauksies uz viņa palīgā saucieniem, taču tā nenotika, visi izlikušies neko nedzirdam un neredzam.

Harijs piebilda, ka lēmums pamest karaļnamu nemaz neesot bijis viegls.

"Mēs pavadījām četrus gadus, cenšoties vērst visu par labu.

Mēs ļoti centāmies tur palikt, lai turpinātu pildīt savus pienākumus, taču Megana cieta," viņš sacīja.

Princis velk paralēles starp šī brīža situāciju un viņa mātes, princeses Diānas, piedzīvoto.

"Vēsture atkārtojas. Manu māti iedzina nāvē, kad viņa sāka satikties ar citas ādas krāsas cilvēku. Un paskatieties, kas notiek tagad. Ir ļoti bailīgi iedomāties par vēl kādas savas dzīves sievietes zaudēšanu. Saraksts turpinās. Viņi neapstāsies, līdz viņa mirs," sacīja Harijs.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu