Nelegālo imigrantu bērni saindēti ar psihotropajām vielām, ziņo Lietuvas mediķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuvas migrantu nometne.
Lietuvas migrantu nometne. Foto: Jānis Škapars

Divi nelegālo migrantu bērni, kas ceturtdien tūlīt pēc ierašanās Lietuvā no Baltkrievijas nonāca Alītas slimnīcas reanimācijas nodaļā, ir saindēti ar psihotropajām vielām, bet šobrīd jūtas labāk, Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālam "Lrt.lt" šodien pastāstījis slimnīcas direktora vietnieks Dmitrijs Kačurins.

Kā ziņots, 15 nelegālo migrantu grupu robežsargi ceturtdienas rītā aizturēja Varēnas rajonā un pieaugušie tūlīt vērsās pie robežsargiem bažās par savu bērnu veselības stāvokli. Robežsargi izsauca neatliekamo palīdzību, kas bērnus nogādāja slimnīcā.

Kā stāstīja vecāki, Baltkrievijā pirms robežas šķērsošanas migrantu grupas pavadoņi, kas valkājuši maskas, viņu bērniem devuši tabletes, lai viņi uzvestos mierīgāk. Vēl viena tablete iedota līdzi vecākiem, ja tā vēlāk izrādītos vajadzīga Lietuvas teritorijā. Robežsargi šo tableti nodeva mediķiem, lai viņi varētu spriest, kas bērniem izraisījis veselības problēmas.

Pēc Kačurina teiktā, ir pilnīgi skaidrs, ka abi bērni saindējušies ar psihotropajām vielām, bet šodien viņi jūtas labāk un no reanimācijas jau pārcelti uz bērnu nodaļu un rīt, domājams, varēs pievienoties vecākiem.

Lietuvas robežsardzes dienests (VSAT) saistībā ar notikušo sācis pirmstiesas izmeklēšanu par smagu veselības traucējumu nodarīšanu neuzmanības dēļ, par ko var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lietuvas amatpersonas uzskata, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, kur kopš gada sākuma aizturēti jau vairāk nekā 2400 nelegālie migranti - 30 reizes vairāk nekā visa 2020.gada laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu