Rīgas dome apsver bezpajumtniekus "deportēt" no pilsētas centra uz Iļģuciemu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki Rātslaukumā.
Cilvēki Rātslaukumā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas dome izskata iespēju pārcelt bezpajumtnieku patversmi un atskurbtuvi no Centrāltirgus apkārtnes uz Iļģuciemu. Par šo ieceri sašutusi ir apkaimes biedrība, norādot, ka šādas pārmaiņas varētu sabojāt vēsturiskā rajona pievilcību, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Daļēji atbrīvojot pilsētas centru no bezpajumtniekiem, Rīgas dome apsver iespēju pārcelt patversmes un atskurbšanas telpas no Centrāltirgus apkārtnes uz Iļģuciemu. Kā iespējamo izvietojumu domnieki izskata neapbūvētu teritoriju blakus ēkai Daugavgrīvas ielā 67.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Viesturs Kleinbergs ("Par!/Progresīvie") "Panorāmai" skaidro, ka pašvaldība apsver iespēju pārcelt Centrāltirgus apkaimē esošo patversmi un atskurbtuvi, jo tagadējā teritorijā ir piedāvāti pārāk daudz pakalpojumu un apkaimei rada lielu noslodzi.

"Salīdzinājumam – ja mēs ievietojam bērnu bāreni mājā, kur dzīvo tikai noziedznieki un narkomāni, tad varam nebrīnīties, ka no jaunieša arī nekas labs nesanāk. Tā vide apkārt – tā ietekmē un veido. Tas fons," sacīja Kleinbergs.

Viņš stāstīja, ka iepriekš bija piedāvāts patversmi pārcelt uz tālajiem Rīgas mikrorajoniem, taču šī doma ir atmesta. "Šim pakalpojumam būtu jāatrodas salīdzinoši tuvu pilsētas centram, lai, piemēram, pašvaldības policijai, kura nogādā šos cilvēkus uz atskurbšanas telpām, nebūtu jāmēro ceļš, teiksim, no Juglas līdz Bolderājai,” sacīja domnieks.

Kleinbergs norādīja, ka jaunas patversmes un atskurbtuves izbūve varētu izmaksāt ap miljonu eiro.

Deputāts gan atzina, ka minēto iestāžu pārcelšana problēmas ar bezpajumtniekiem Rīgā pilnībā neatrisinās.

Atbildot uz biedrības iebildumiem, politiķis sacīja, ka sabiedrībai pret problēmu ir jābūt empātiskai. Savukārt Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrībai ir cits viedoklis.

"Tā problēma ir, un tā arī ir jārisina centrā. Es domāju, ka uz citu apkaimju rēķina to nevajadzētu risināt, jo mēs taču neesam kaut kāds 101. kilometrs, kur pārliksim bezpajumtniekus uz kaut kādu rajonu prom no centra," sacīja organizācijas valdes loceklis Didzis Juško.

Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrība ir neizpratnē par domes ieceri, uzsverot, ka apkaimē jau atrodas Iļģuciema sieviešu cietums, sociālās mājas un viena patversme.

Arī satiktie Gaiziņa ielas patversmes cilvēki raidījumam "Panorāma" atzina – pat ja viņi tiktu pārvietoti uz Iļģuciemu, tad tāpat ar sabiedrisko transportu dienās dotos uz centru.

Plašāk par Rīgas domes ieceri skaties "Panorāma" sižetā:

Bezpajumtnieku skaits Rīgā svārstās robežās no viena līdz pusotram tūkstotim cilvēku, ziņo "Panorāma".

Gala lēmumu Rīgas dome plāno pieņemt līdz nākamā gada pašvaldības budžeta pieņemšanai.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu