VIDEO ⟩ Virs Norvēģijas debesīm novērots iespaidīga izmēra meteors

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skats no Holmestrandas, Norvēģijā.
Skats no Holmestrandas, Norvēģijā. Foto: Reuters/ScanPix

Naktī uz svētdienu virs Norvēģijas debesīm izgaismojies un vēlāk dienvidaustrumu virzienā nokritis liela izmēra meteors, ziņo raidorganizācija BBC.

Video novērošanas kameras ir fiksējušas brīdi, kurā redzams, kā naksnīgās debesis pārvēršas spilgtā gaismā, pēc tam uzreiz sekojot skaļam troksnim.

Norvēģijas policija ziņo, ka neviens cilvēks nav cietis.

Tikmēr ekspertu grupa sākusi meklēt nokritušo meteoru. Viņi uzskata, ka tas ir nokritis mežā, kas atrodas netālu no galvaspilsētas Oslo.

Meteors ir gaismas parādība, kas rodas, sīkam debess ķermenim ievirzoties planētas atmosfērā.

Tiek ziņots, ka lidojošais objekts bija redzams vismaz piecas sekundes. Šis brīdis notika naktī uz svētdienu, plkst. 1 naktī. Meteors lidoja ar aptuveno ātrumu 16,3 km/s un tas bija redzams vairākās vietās Skandināvijas dienvidu daļā.

Norvēģijas astronoms Vegards Reka stāsta, ka tajā brīdī viņš un viņa sieva bija nomodā. Viņa dzirdēja "debesu kratīšanos" pirms eksplozijas, taču sākumā to noturēja par kāda smaga priekšmeta apgāšanos netālu no mājām. Astronoms pauž gandarījumu, ka notikušais ir iemūžināts vairākos video, jo šāda parādība ir reti sastopama Norvēģijā vai jebkur pasaulē. 

Ekspertu grupa jau ir nosūtīta uz teritoriju, kur, iespējams, ir nokritis meteors. Sākotnējie pētījumi liecina, ka meteorīts varētu būt piezemējies mežainajā Finnemarkas apvidū, kas atrodas aptuveni 60 kilometru attālumā uz rietumiem no Oslo.

Kāda atpūtnieku grupiņa Norvēģijā ziņo, ka redzējusi "lielu sprādzienu tieši virs viņu galvām". Viena no grupiņas atpūtniecēm stāsta, ka redzējusi ugunīgu bumbu no neliela attāluma, taču sākumā nodomājusi, ka viņas draugi viņu "āzē". 

Eksperti lēš, ka meteors varētu būt vismaz 10 kilogramus smags.

Norvēģu astronoms norāda, ka šis meteors ir īpašs, jo to redzēja un dzirdēja vairāki cilvēki. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu