Ekskluzīvi "Apollo.lv" Māris Šveiduks vēlas kļūt par supervectētiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sarunā ar "Apollo.lv" pazīstamais kultūrists Māris Šveiduks atklāj, ka vasaru lielākoties pavada ģimenes lokā un priecājas par mazbērnu apciemojumu. Vectēva kārtā Māri iecēlusi vecākā meita Ilze, kas ir dēlēna Rūbena (3) un meitiņas Elzas (9 mēneši) mamma.

Māris Šveiduks teic, ka vienmēr ir izcēlis ģimeniskās vērtības: "Ģimene man ir pirmajā vietā. Pats svarīgākais, kas man ir, tā ir ģimene. Esmu viens no tiem, kas ģimeniskās vērtības ļoti uzsver."

Viņš priecīgs, ka ar sievu Gitu laulībā ir nodzīvojis jau 38 gadus. "Toreiz, kad sagājām kopā, mums nebija ilgs cerēšanās periods. Aptuveni nepilns gads un oficiāli apprecējāmies. Tolaik – 80. gados jau ilgi netielējās, kad bija nepieciešams, tad arī precējās. Dzīvojam draudzīgi. Mums tāpat kā ikvienā ģimenē, nav jau tikai rožu dārzs vien. Ja pie pirmā kašķa, katrs skries uz savu pusi, tad nekas nesanāks.

Ģimenē jau ir tas stiprums, ka kopā spējam pārvarēt visas nedienas. Tur ir tā sāls," aizdomājas Māris Šveiduks.

Kā zināms, populārais kultūrists Liepājā ir izveidojis savu fitnesa klubu "Gym Lacplesis" tīklu, proti, viņa vadībā darbojas septiņi sporta klubi. Tiesa gan, bizness vēl joprojām ir dīkstāves režīmā un Māra Šveiduka sporta klubi pašlaik vēl ir aizvērti.

"Es nevēlos dalīt cilvēkus, tāpēc pagaidām gaidām, kad būs kādas pārmaiņas. Kā uzņēmējam man pēdējie astoņi mēneši ir saspīlēti, jo nekas nenotiek. Labi, ka sākotnēji pirmo pusgadu bija atbalsts, bet tagad vairs atbalsta nav. Bet arī šajā situācijā ģimene ir tā, kas atbalsta un palīdz.

Mēs kā tāds itāļu klans cieši turamies visi kopā," piebilst Māris.

Viņš arī pastāsta, ka ar lielu aizrautību pievērsies mazbērnu audzināšanai. "Es arī savus bērnus auklēju. Esmu jau iepriekš deklarējis, ka saviem bērniem būšu supertētis. Un tāds arī esmu. Tagad arī pretendēju uz supervectētiņa nosaukumu. Meitas Ilzes ģimene dzīvo Rīgā.

Ja meita ar mazbērniem netiek pie mums, mēs ar sievu braucam ciemos. It sevišķi vasarā meita ar bērniem pie mums paviesojas ilgāk. Ar mazdēlu man visa diena paiet vienā sportošanā. Viņš savos trīs gados māk gan futbolu, gan basketbolu spēlēt un peld baseinā.

Protams, svarīgi jau arī mums veicināt sapratni par ēšanu, ko ieteicams ēst un ko nē. Mēģinām arī iegrožot un ar uzturu trāpīt pareizās sliedēs. Bērniem jau garšo, ja viņiem dod čipsus un konfektes, bet mums notiek savādāk, viņi ēd kārtīgu ēdienu.

Nav jau tā, ka arī nepagrēkojam, bet pamats bērnam ir jāiedod. Meitai mājās nav arī televizora un bērni nesēž augām dienām pie ekrāna. Mums gan ir televīzija, tādēļ atbraucot pie mums, mazbērniem ļaujam mazliet paskatīties televizoru," pastāsta laimīgais vectēcvs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu