"Ar darbu un gribasspēku ir nopelnīta veiksme." Artūrs Strēlnieks par triumfu Tokijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas 3x3 basketbola komandas dalībnieks Artūrs Strēlnieks pēc triumfa olimpiskajās spēlēs sarunā ar ziņu aģentūru LETA norādīja, ka zelta medaļa izcīnīta, pateicoties lielam gribasspēkam.

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā trešdien Tokijā kļuva par vēsturē pirmo čempioni 3x3 basketbolā vīriešiem, finālmačā ar rezultātu 21:18 pārspējot Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu.

Strēlnieks šajos gados piedalījies komandas panākumos kā piektais komandas spēlētājs, palīdzot gan sagatavošanās procesā, gan turnīros. Viņš aktīvi sekoja līdzi olimpiskā turnīra norisei no Latvijas un juta līdzi saviem komandas biedriem.

Strēlnieks uzteica komandas cīņu pusfinālā, uzsverot, ka tā bija skatāmākā spēle latviešu izpildījumā, jo viss tika izdarīts kā no grāmatas.

"Fināla sākumā varēja redzēt, ka ir nogurums, taču nostrādāja gribasspēks. Varēja redzēt, ka džeki ieliek sestajā ātrumā. Beigās jau krievi palika uz vietas un mēs viņu apskrējām," fināla mirkļus atcerējās Strēlnieks.

Basketbolists atzīmēja, ka visas komandas turnīrā bija stipras, tāpēc grūti prognozēt, kāds būtu iznākums, ja finālā pretī stātos spēcīgā Serbija. Arī šodienas fināls bija pavērsieniem bagāts.

"Fināls nebija no vieglajiem, tas bija diezgan smags. Krievijai sākumā krita metieni, mums - nē. Bija diezgan liela spriedze. Beigās uzvarējām ar raksturu un cīņassparu. Vēl Edgars [Krūmiņš] kāju satraumēja, pēc tam cīnījās un mēģināja spēlēt. Iespējams, arī tas kaut ko deva zemapziņā, ka viss jāizdara līdz galam. Ļoti liels gribasspēks un vēlme - tas bija galvenais, kas palīdzēja šajā situācijā," spraigo finālu komentēja Strēlnieks.

Vienā no pelēkākajām turnīra dienām, kad tika piedzīvoti divi zaudējumi, šķita, ka komandā sākušās nesaskaņas un spēlētāji viens otru vaino neveiksmēs. Strēlnieks gan skaidroja, ka šādās situācijās noskaņojums komandā ārpus laukuma nav tāds, kā tas izskatās televīzijā maču laikā.

"Tas viss ir tikai emociju karstumā. Pēc tam visi tāpat nonāk pie kopsaucēja un neviens uz nevienu nav apvainojies. Visa komanda turas kopā vienā dūrē. Viņi visu izrunā, tas ir tas komandas spēks un vienotība. Pēc spēles basketbolisti nomierinās un viss paliek pagātnē," secināja Strēlnieks.

Izlases treneris esot vēlējies redzēt Tokijā arī Strēlnieku, taču nebija iespējams dabūt akreditāciju piektajam spēlētājam.

"Sakarā ar Covid-19 pandēmiju nebija nekādas iespējas, jo bija ierobežots vietu skaits. Ja nebūtu pandēmijas, tad ļoti iespējams, ka es arī dotos uz Tokiju," teica Strēlnieks, kurš arī turpmāk būs izlases sastāvā.

Viņaprāt, 3x3 izlases panākums Latvijas basketbolam dos pārliecību, ka arī izšķirošajos mačos iespējams panākt vēlamo rezultātu.

"Es domāju tas dos lielu motivāciju, jo tagad mēs redzam, ka Latvija patiešām var, ka beidzot mums kaut kas izdodas. Diezgan bieži kaut kā pietrūkst, piemēram, 5x5 basketbolā, bet šoreiz ir tā situācija, kad ar darbu un gribasspēku ir nopelnīta veiksme," stāstīja Strēlnieks.

3x3 basketbols debitēja olimpisko spēļu programmā un nākotnē sporta veidam paredz arvien lielāku konkurenci.

"Paliks arvien grūtāk, jo 3x3 basketbols attīstās. Ar katru gadu ir daudz vairāk komandu, daudz vairāk turnīru. Taču tas ir pavisam cits basketbols un tajā nav tik vienkārši iekļauties. Pavisam cita spēle, agresīvāka. Konkurence būs lielāka, jo, redzot, ka tas ir olimpiskais sporta veids, būs vairāk ieguldījumu 3x3 basketbolā un lielāka attīstība. Paliks arvien interesantāk," atzīmēja Strēlnieks.

Latvijas komanda mājās ieradīsies piektdien plkst.17.20 ar reisu Helsinki - Rīga. Reisa numurs AY1075.

Tokijā kopā ar Latvijas komandu bija izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners, kā arī fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu