"Oriģināls "iPhone" ar neoriģinālu displeju?" Sievietei atsaka garantijas remontu, taču naudu neprasa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: blackzheep/Shutterstock.com

Pēc "iPhone" viedtālruņa displeja problēmām pērnā gada rudenī Vita paļāvās uz garantijas remontu, kas tomēr tika atteikts. Taču pēc "Bez Tabu" iesaistīšanās situācija mainījās.

Vita atklāj, ka telefonam tika nomainīts displejs, bet mobilo sakaru operators "Tele2" sedza remonta izmaksas. Lai arī ekrāna remonts Vitai gala rezultātā bija par brīvu, tik un tā nācās piedzīvot jaunus pārdzīvojumus ar telefona atgūšanu savā īpašumā.

Vita stāsta: "Bija ļoti ilgs šis remonts. Prasīju, kur tad atrodas šis telefons, kad būs atpakaļ. Atbildēja, ka telefons atrodas Nīderlandē – oficiālajā "Apple" centrā. Pēc tam man nebija nekādas atbildes. Zvanīju atkal. Operatore pateica, ka telefons ir Rīgā. Tad es atkal rakstīju e-pastu, kur tad īsti ir mans telefons… Izrādījās, – atkal Nīderlandē."

Interesējoties par viedtelefonu garantijas remontiem, atkārtoti uzrunājām telefonu servisa "MTTC Latvija" pārstāvjus. Saņēmām atbildi: "Mūsu biznesā šobrīd ir karstākais laiks un papildus vēl atvaļinājumu laiks, tāpēc mums šobrīd nav brīvu darbinieku resursu, kas ar jums varētu tikties." Jautājot par iespējamo tikšanās laiku, tiek piedāvāts vien vasaras beigas.

Sazinoties ar "Apple" oficiālo starptautisko atbalsta centru, arī tur cerētās atbildes tomēr nesaņemam. Pārstāve pat nespēj atbildēt, vai telefons patiešām ticis nosūtīts uz servisu Nīderlandē, un kā jaunam telefonam konstatēta neoriģināla detaļa.

"Tas ir ļoti labs jautājums. Vai nu tā ir bijusi kļūdaina diagnostika, vai arī varbūt telefons ticis pārdots kā jauns, bet īstenībā tur, iespējams, bija kas cits, par ko jūs nezinājāt. Tie ir divi ticami scenāriji," atzina sazvanītā pārstāve.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs uzsver, ka katrs garantijas gadījums esot individuāls. Strīdus situācijās esot jārod kompromiss, savstarpēji komunicējot. Ja tas nenotiek, patērētājs ir tiesīgs vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu