Aizdomās par izspiešanu un dokumenta viltošanu aizturēta advokāte un vēl trīs personas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Piektdien, 30.jūlijā, Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas aizturēja četras personas, kuras tiek turētas aizdomās par izspiešanu, dokumenta viltošanu un viltota dokumenta realizēšanu un izmantošanu, apzināti nepatiesas liecības sniegšanu un piespiešana dot nepatiesu liecību.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizturētās personas, no kurām viena persona ir zvērināta advokāte, iespējams, piespieda kādu liecinieku, piedraudot ar vardarbību, sniegt nepatiesas liecības pirmstiesas izmeklēšanā citā kriminālprocesā, kā arī piespieda liecinieku uzrakstīt un parakstīt viltotu dokumentu, ko vēlāk realizēja un izmantoja. Policijai ir aizdomas, ka šie noziedzīgie nodarījumi veikti ar vienu mērķi - sniegt zvērinātās advokātes aizstāvamajam citā kriminālprocesā alibi par naudas izcelsmi.

Saistībā ar notikušo VP aizturējusi četras personas - 1980.gadā un 1981.gadā dzimušus vīriešus, 1976.gadā un 1982.gadā dzimušas sievietes.

Par notikušo VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183.panta otrajā daļā, 300.panta otrajā daļā, 301.panta otrajā daļā un 275.panta otrajā daļā paredzētu noziedzīgu nodarījumu sastāva pazīmēm.

Pašlaik aizturētie atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tādēļ plašākus komentārus VP nesniegšot.

Tiesībsargi atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu