Vecāki pauž neizpratni, ka uz pasākumiem nevar ņemt savas jaunākās atvases (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Reps villas dārzā - PRUSAX / Ods. Ilustratīvs attēls.
Reps villas dārzā - PRUSAX / Ods. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vecāki veikuši pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, tomēr pasākumu apmeklēšana viņiem sagādā problēmas - viņi līdzi nevar ņemt savas atvases, kas jaunākas par 12 gadiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Kāda jēga bija vakcinēties? Tāpat jāsēž mājās. Man ir trīs bērni un nevienu vakcinēt nevaru, jo visi ir jaunāki par 12 gadiem! Kaut kāda bērnu diskriminācija!" pauž raidījuma skatītāja.

Latvijā šobrīd nav izstrādātas rekomendācijas saistībā ar bērnu vakcinēšanu pret Covid-19, taču pasākumus ļauts vien apmeklēt, ja persona ir ieguvusi sertifikātu, kas apliecina, ka izslimojusi koronavīrusu vai potējusies pret to. Rezultātā vecākiem jāmeklē aukle saviem bērniem, ja tie vēlās izbaudīt savas "vakcinēto privilēģijas".

Foto: Reps villas dārzā - PRUSAX / Ods

"Mēs kā pasākumu rīkotāji esam atkarīgi no Ministru kabineta noteikumiem. Skatītājiem jāsaprot, ka tie nav mākslinieku izdomāti noteikumi,"

raidījumam norādījis ilggadējais producents Sandis Mohovikovs, kas saskāries ar vecāku neizpratni par esošo situāciju.

Pasākuma organizatori var ielaist pasākumā arī bez Covid-19 sertifikāta -  ļaut pasākumā piedalīties ar negatīvu Covid-19 testu, tomēr tad jānodrošina atsevišķas sēdvietas, labierīcības, ieeja.

Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka arī bērni saslimst ar Covid-19 un pārnēsā vīrusu. Mazam bērnam var nebūt izteiktu simptomu, taču viņš var inficēt citus pasākuma apmeklētājus, tāpēc šobrīd pastāv minētā kārtība.

Foto: Ar krāšņu koncertu un prominentu publiku atklāj septīto "Jūrmalas Festivālu"

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu