Princeses Diānas kāzu apavos bijis iestrādāts slepens vēstījums (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Princese Diāna savā kāzu dienā ar Velsas princi un britu monarhijas troņmantnieku Čārlzu pirms 40 gadiem bija izvēlējusies apavus, ko rotāja 542 mirdzoši fliteri un 132 pērles.

Apavu meistara Klaiva Šiltona ar rokām darinātie apavi un rokassomiņas pagājušā gadsimta 70. gados tika plaši demonstrēti dažādos britu modes žurnālos. Dizaineris Šiltons, atceroties pirmo tikšanos ar princei Diānu, sarunā ar "Daily Mail" atklājis, ka tikšanās ar Diānu viņam bijusi kā pārsteigums, jo britu modes dizainere Elizabete Emanuela bija vēstījusi, ka pie viņa ieradīsies "īpašais klients".

Apavu meistars Diānu raksturoja, kā ļoti kautrīgu, mīļu un smaidīgu jaunu sievieti, kas izvēlējās apavus ar zemiem papēžiem un to priekšgalu veidot kā sirds formu. Apavus darināja uz zemiem papēžiem, lai līgava šajā svarīgajā dienā nav augumā garāka par līgavaini. Kurpniekam, darinot Velsas princeses Diānas kāzu apavus, bija nepieciešami gandrīz seši mēneši.

Ir atklājies, ka zem Diānas kāzu kurpēm ir uzgleznots slepens vēstījums.

Zem apavu papēžiem ir atrasti iniciāļi "D" un "C", kas ir laulātā pāra vārdu pirmie burti. Starp šiem iniciāļiem vēl bija iestarpināta sirds un ziedu motīvi, kas krāsoti zelta tonī.

Diānas un Čārlza kāzu ceremonija norisinājās 1981. gadā Svētā Pāvila katedrālē. Šajā zīmīgajā dienā ne tikai Diānas apavi bija izsmalcināti, bet arī līgavas ziloņkaula krāsas tafta kleita, kurai bija 25 pēdas gara šlepe.

Diānas kāzu kleitas autori – modes dizaineru pāris Deivids un Elizabete Emanueli, kuri izstrādājuši Diānas ikonisko kleitu, pastāstījuši, ka Diānai, dodoties uz baznīcu karietē, kopā ar savu tēvu, grāfu Spenseru, smalkā līgavas kleita bija saburzījusies daudz vairāk nekā sākotnēji cerēts. Taču neraugoties uz kleitas nepilnībām, kad Diāna izkāpa no karietes, lai dotos līdz baznīcas altārim, viņa izskatījās ļoti romantiski. Dizainere raksturo Diānu kāzu kleitā kā taureni, kas atpleta spārnus, lai dotos savā lidojumā.

Diāna un Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā. Kāzas tika translētas televīzijā un daudzi tās joprojām dēvē par "gadsimta kāzām". Ceremoniju noskatījās aptuveni 750 miljoni cilvēki visā pasaulē.

Pāris pēc 15 laulībā nodzīvotiem gadiem oficiāli šķīra laulību 1996. gada 28. augustā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu