"Mēs radīsim svētkus tiem, kam to trūkst visvairāk." Pipars aicina uz labdarības burgeru ballīti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto.

18. augustā pie rehabilitācijas centra POGA notiks jau ceturtā labdarības burgeru ballīte. Kas tas ir par pasākumu un ar kādu mērķi tas tiek organizēts? Stāsta šīs ballītes idejas autors un organizators Pipars, īstajā vārdā Rojs Puķe.

"Nu ko lai pastāstu. Pašam liekas dīvaini, ka šis ir jau ceturtais gads, kad rīkoju šo pasākumu. Pa šo laiku no maza draudzīga tusiņa tas izaudzis līdz neliela festivāla līmenim. Ja skatās pēc māksliniekiem, kuri kāps uz skatuves, tad jā, tas nu jau izskatās pēc neliela, sirsnīga festivāla," atzīst 16 gadus vecais kulinārijas blogeris, titula "Latvijas lepnums 2019" ieguvējs, Latvijas Republikas Tiesībsargs 2020. gada balvas ieguvējs, recepšu grāmatas "Piparēdiens" autors, grilēšanas TV raidījuma "Pipars Cepās" vadītājs Pipars.

Cik tev bija gadu, kad uzrīkoju pirmo labdarības burgeru ballīti?

Tas bija 2018. gadā. Tātad man bija trīspadsmit.

Trīspadsmit gados ne katrs spēj noorganizēt šāda mēroga pasākumu!

Nu kā tad ne!? Tā tikai liekas! Dzimšanas dienas un draugu tusiņus organizē daudzi. Es pirmo labdarības burgeru ballīti noorganizēju pēc līdzīga principa. Starpība tikai, ka tusiņu organizēju nevis sev, bet citiem.

Pats grūtākais bija saprast un izdomāt pasākuma konceptu, lai tas nebūtu kārtējā kādas idejas kopija. Nezinu vai man sanāca, bet pasākums apmeklētājiem patīk un šo gadu laikā ir skaidra tā saucamā pasākuma struktūra un organizēšanas principi.

Pastāsti - kāds mērķis ir šim pasākumam?

Pasākuma galvenais mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību faktam, ka bērni ar īpašām vajadzībām netiek atvesti uz mūsu planētu tikai uz Ziemassvētku laiku, kad mūsu valstī ar labdarību nodarbojas gan lieli, gan mazi uzņēmumi. Šie bērni dzīvo mums blakus, tepat kaimiņos un sabiedrības atbalsts nepieciešams cauru gadu. Uzņēmumi un sabiedrības lielākā daļa labdarībai pievēršas tikai Ziemassvētku laikā. Kad gribam Ziemassvētku vecītim parādīt, ka esam labi un darām labus darbus.

Otrs iemesls - radīt šiem bērniem svētkus, jo viņu ikdiena ir krietni skumjāka un iespēja izklaidēties ir ierobežota. Trešais iemesls - dot iespēju klātienē un nepiespiestā atmosfērā satikties ziedotājiem ar ziedojumu saņēmējiem. Tā ir iespēja izrunāties un saprast vajadzības.

Esmu priecīgs, ka pirmo gadu mani ievērojusi arī Labklājības ministrija. Uz pasākuma atklāšanu ieradīsies arī labklājības ministrs Gatis Eglītis. Tā ir laba zīme, jo tas parāda, ka lēmēji un vara ir sasniedzami.

Ļoti iespējams, ka nākamgad Labklājības ministrija sniegs arī kādu atbalstu, bet laiks rādīs.

No kādiem līdzekļiem tiek segti pasākuma izdevumi?

Uzreiz teikšu, ka šogad ir vieglāk, jo man ir atbalstītājs un investors, kurš arī palīdz realizēt manu ieceri par projektu "LABA MAIZE". Tā būs citāda maiznīca un par to saku paldies "BALTEM" un Edgaram Brūvelim personīgi! "Baltem" ir vieni no lielākajiem šī gada labdaŗības burgeru ballītes atbalstītājiem. Daļu finansējuma nodrošinu no savas labdarības biedrības "Pipars" un šogad ir arī privāti ziedotāji. Es no sirds katram pateicos! Kad vērsos pie dažām bankām gada sākumā, tad vēl nebija saplānoti atbalsta budžeti, man ieteica sazināties ar viņiem vasaras sākumā, kad to izdarīju – budžeti jau bija sadalīti, bet nekas! Pasākums notiks!

Īpašu paldies saku visiem mūziķiem un māksliniekiem, kuri uzstājās, nesaņemot honorāru - tikai mazu un simbolisku pateicību un ziedus. Bet par karmu arī jādomā, ne viss ir naudā.

Jā, bez māksliniekiem pasākums nebūtu tik jaudīgs!

Kādi mākslinieki šogad priecēs labdarības ballītes apmeklētājus?

Šogad, var teikt, mums ir tāds zvaigžņu sastāvs. Par pasākuma muzikālo daļu rūpēsies Liene Šomase ar savas studijas bērniem, Agnese Šīrante ar saviem audzēkņiem, grupa "Bad Habits", grupa "Franco Franco", par brīnumainiem mirkļiem rūpēsies iluzionists Edžus, grupa "Fools on Parade", Jānis Bukums, Signia, Diona Liepiņa un citi. Vakara muzikālo daļu noslēgs grupa "CREDO" un Guntis Veits. Būs ko baudīt!

Cik noprotu būs arī burgeri, jo tā taču ir burgeru ballīte!

Protams! Burgeri būs, desiņas būs, šašliks, saldējums, grilēti ēdieni, kūkas, dzērieni un daudz kas cits!

Tas viss apmeklētājiem bez maksas? Kurš uz pasākumu drīkst ierasties?

Mēs gaidām visus, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus. Pasākumu varēs apmeklēt cilvēki, kuri ir vakcinēti, izslimojuši Covid-19 vai arī varēs uzrādīt negatīvu (derīgu) testu.

Pasākums, cienasts un koncerts ir bezmaksas, bet es aicinu cilvēkus atnest kā dāvinājumu rehabilitācijas centram POGA zīmuļus, flomāsterus, kādu puzli, konstruktorus vai lego, zīmējamo papīru.

Tās ir lietas, kuras noder tiem pašiem bērniem, kad viņi atrodas centrā un nepieciešams uzgaidīt, vai vienkārši trenējot mazo motoriku. Un šogad būs arī kāds jaunums - labdarības izsole! Tajā daudz vērtīgu mantu tiks izsolīts, bet naudiņa nonāks šo bērniņu rehabilitācijai.

Vai vēl ir kas sakāms labdarības burgeru ballītes sakarā?

Jā, gandrīz piemirsu, šogad visu pasākumu varēs vērot arī tiešsaitē! Facebook lapā! Visa aktuālā informācija tiks izvietota pasākuma lapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu