"Jūs spēlēsiet Olimpiādē!" Hārtlijs atvadās no Latvijas hokeja saimes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Ekrānšāviņš no IIHF video

Atvadu vēstuli Latvijas hokeja sabiedrībai uzrakstījis valstsvienības līdzšinējais galvenais treneris Bobs Hārtlijs, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

26. jūlijā publiski kļuva zināms, ka Latvijas hokeja izlases grožus pārņems pieredzējušais latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, nomainot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" galveno treneri Bobu Hārtliju.

Tagad publisku paldies pieredzējušajam Kanādas speciālistam teikusi LHF, uz ko viņš atbildējis ar saviem pateicības vārdiem.

"Vēlos Jums visiem pateikties par man sniegto iespēju būt Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim, bet, manuprāt, vēl svarīgāk, par sniegto iespēju iepazīt Jūsu valsti – Latviju! Tā bija priekšrocība un milzīgs gods vadīt Latvijas valstsvienību pēdējos četros Pasaules čempionātos! Paldies ikvienam – gan Aigaram Kalvītim, gan Viesturam Koziolam, gan ikvienam Latvijas hokeja fanam, kas manu uzturēšanos Latvijā padarīja kā būšanu mājās," LHF mājas lapā citēts Hārtlijs.

Pieredzējušais treneris atklāja, ka olimpiskā kvalifikācijas turnīra sakarā konfliktā nonākuši viņa Latvijas izlases un "Avangard" galvenā trenera pienākumi.

"Es biju kā brālis Latvijas hokeja ģimenē, un tā bija neaizmirstama pieredze! Dzīvē, tāpat kā sportā, būšana īstajā vietā un laikā ir visbūtiskākais! Manā gadījumā, šis teiciens ir sāpīgi atspēlējies. Ar Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra norisi augusta pēdējā nedēļas nogalē, kā arī ar KHL sezonas sākšanos septembra pirmajā nedēļā, es uzskatu, ka nebūtu ētiski pret Latvijas hokeja sabiedrību, ierasties Rīgā tikai uz divām no trim paredzētajām spēlēm atlases turnīrā," sacījis Hārtlijs.

Nobeigumā bijušais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris uzsvēra, ka turpinās sekot Latvijas hokeja gaitām arī turpmāk.

"Tomēr es sekošu līdzi visām Latvijas izlases spēlēm un būšu Jūsu atbalstītājs #1! Ar Latvijas hokeja sabiedrības degsmi un pārliecību, Jums izdosies viss kā plānots un Jūs spēlēsiet Olimpiādē! Jūs esat mani draugi līdz laika galam," rakstījis treneris.

Hārtlijs pie Latvijas hokeja izlases stūres bija no 2017. līdz 2021. gadam. Pasaules čempionātos viņa vadībā Latvijas hokeja valstsvienības augstākais rezultāts bija astotā vieta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu