"Cilvēki ierauga stirnu vai lapsu un uzreiz ziņo." Atpūtas vieta "Atomi" nav zaudējuši cerību atrast pazudušo ķengurēnu Sidneju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valabija ķengurs - Sidnejs.
Valabija ķengurs - Sidnejs. Foto: Atomi brīvdienu māja/Facebook

Jūlija sākumā no atpūtas vietas "Atomi" izmuka valabijs Sidnejs. Pagājis mazliet vairāk nekā mēnesis kopš Sidneja izmukšanas, taču dzīvnieks joprojām nav notverts. Portāls "Apollo.lv" sazinājās ar atpūtas vietu "Atomi", lai noskaidrotu, vai ir kādi jaunumi saistībā ar pazudušo valabiju.

Sarunā ar portālu "Apollo.lv" atpūtas vieta "Atomi" norādīja, ka pagaidām nekādu jaunumu saistībā ar pazudušo Sidneju neesot, taču cerība atrast valabiju neesot zudusi.

"Jau nedēļu neesam saņēmuši ziņojumus par Sidneju. Iepriekš iedzīvotāju sniegtā informācija arī bijusi ir pretrunīga - cilvēki redz stirnu vai lapsu un uzreiz zvana," norādīja atpūtas vieta.

"Atoms" pārstāvis norādīja, ka vairākas reizes ir saņemtas ziņas, ka Sidnejs manīts Grobiņas pusē, tāpēc, visticamāk, uz Lietuvu viņš nav devies.

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka pusotru gadu vecais Sidnejs pazuda 2. jūlijā. Viņš iepriekš manīts vairākas Liepājas vietās, taču dzīvnieku nav izdevies notvert, jo Sidnejs bijis pārāk ātrs.

Iepriekš veterinārārsts Dzintars Tīds paskaidroja: "Šāds ķengurs ēd gan zāli, gan zaru lapas, nu, katrā gadījumā, šī brīža jūlija daba Latvijā šim Austrālijas zvēram nav nekas tāds šausmīgs. Viņam liekas, ka izdzīvot šeit Latvijā pagaidām nebūtu grūti. Nu, sliktā ziņa ir tas, ka viņš visticamāk nerēķinās, ka mums ir suņi, ka mums ir mašīnas, cilvēki, trokšņi."

Veterinārārsts uzsvēra: "Jebkurš dzīvnieks, kurš ir iedzīts stūrī, kļūst agresīvs. Ja viņam ir jācīnās par savu dzīvību, viņš darīs visu, lai izglābtos. Tā kā vienam cilvēkam viņu saķert, noturēt – tas nav reāli."

Ieraugot ķengurēnu Sidneju, iedzīvotāji aicināti ziņot zoodārzam "Atomi" pa tālruņa numuru 25560040 vai Liepājas pašvaldības policijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu