ASV gubernators apžēlo bēdīgi slavenu pāri, kas ar ieroci tēmēja uz "Black Lives Matter" protestētājiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kāds bēdīgs slavens pāris no ASV, kas ieguva atpazīstamību pēc tam, kad 2020. gadā viņi ar ieroci tēmeja uz kustības "Black Lives Matter" protestētājiem, tika apžēlots, vēsta raidsabiedrība BBC.

2020. gadā Misūri Marks un Patrīcija Maklauskiji tika nofilmēti, turot rokās ieročus ārpus savas mājas teritorijas. Šogad par pārkāpumiem viņiem uzlika naudas sodu.

Pēc tam kad ASV konservatīvā partija izteica pārim atbalstu, Misūri republikāņu gubernators Maiks Pārsons viņiem izrādīja žēlastību.

Pāris, kuri abi strādā par juristiem, apmeklēja pagājušā gada Republikāņu Nacionālo Konvenciju, un Maklauskijs izteica plānus piedalīties vēlēšanu kampaņā par vietu Mīsūri Senātā.

"Kad dusmīgie protestētāji nāca, lai iznīcinātu māju un nogalinātu manu ģimeni, es nostājos pret viņiem. Es nekad neatkāpšos," viņš sacīja nesenajā pirmsvēlēšanu kampaņas video.

Incidents notika pagājušā gada 28. jūnijā, kad valstī notika plašas demonstrācijas pēc Džordža Floida slepkavības. Policists Dereks Šovins deviņas minūtes spieda celi uz Floida kakla, tā viņu nogalinot, un policists tika apcietināts uz 22 gadiem.

Video, kurā redzams kā Marks Maklauskijs turēja ieroci un viņa sieva Patrīcija nēsāja pusautomātisko pistoli, ātri guva popularitāti sociālajos tīklus. Maklauskiji kļuva par simbolu ASV divīzijām, kas apspieda protestus.

Pārim ātri uzlika naudas sodu. Sūdzības iesniedzējs, advokāts Kims Gardners sacīja, ka abi turēja savus ieročus "dusmīgā un draudošā manierē, gatavībā tos izmantot, izraisot letālas sekas".

Šī gada jūnijā 63 gadu vecais Maklauskijs tika atzīts par vainīgu un viņam piesprieda 750 dolāru (538 mārciņu) sodu. Viņa 61 gadu vecā sieva arī tika atzīta par vainīgu un viņai uzlika 2000 dolāru lielu sodu.

Otrdien gubernatora Pārsona ofiss publicēja preses relīzi, kurā apgalvoja, ka Pārsons ir turējis savu solījumu un apžēlojis noziedzniekus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu