Turcijā ugunsdzēsēji turpina cīnīties ar ugunsgrēkiem valsts dienvidos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijā ugunsdzēsēji turpina cīnīties ar plašiem ugunsgrēkiem valsts dienvidos, kur nodegušas simtiem ēku un tūkstošiem cilvēku bijuši spiesti evakuēties.

Muglas provinces ugunsdzēsējiem, pateicoties lidmašīnām, šodien pēdējā mirklī izdevās apturēt liesmas no spēkstacijas sasniegšanas, ziņu aģentūrai DPA atklāja vietējās varasiestādes.

Otrdienas vakarā šo ugunsgrēku izdevās apturēt, taču trešdienas rītā tas uzliesmoja ar jaunu sparu. Taču tagad ugunsgrēku atkal izdevies pakļaut kontrolei.

Mediji ziņoja, ka spēkstacijas personāls tika evakuēts.

Turcijā ugunsdzēsēji pašreiz cīnās ar 174 ugunsgrēkiem, no kuriem 16 joprojām deg nekontrolēti.

Tūristu iecienītajā Muglas provincē vien evakuēti 16 000 cilvēku un nopostītas aptuveni 2000 ēku, otrdien sacīja Turcijas iekšlietu ministrs Sileimans Soilu.

Turcijā šie ir postošākie ugunsgrēki kopš 2008.gada, DPA intervijā pa telefonu norādīja Stambulas Universitātes mežsaimniecības eksperts Doganajs Tolunajs.

Kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem mežu ugunsgrēku skaits gadā Turcijā ir pieaudzis par vairāk nekā 50%, norādīja eksperts, piebilstot, ka varasiestādes nav veikušas nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai novērstu ugunsgrēku izcelšanos.

Turcijas opozīcija pārmet valdībai, ka tā nav izmantojusi visas ugunsdzēsības lidmašīnas, kas ir tās rīcībā, un sabiedrībā pieaug neapmierinātība ar valdības reakciju uz postošajiem ugunsgrēkiem, kas pašreiz plosās valsts dienvidos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu