FOTO ⟩ Latvijā sagaidīti olimpiskie varoņi Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien, 8. augustā Latvijā atgriezās pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto 4. vietu.

Pļaviņš/Točs olimpiskajā turnīrā bija izsēti ar 14. numuru. Grupu turnīra pirmo maču latviešiem nebija jāaizvada, jo Čehijas duets Covid-19 protokolu dēļ laukumā nedrīkstēja doties.

Pēc tam tika pārspēti pasaules čempioni - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duets Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski. Grupas trešajā mačā tika piedzīvots zaudējums meksikāņu pārim Hosue Gastonam un Hosē Rubio.

Ceturtdaļfinālā mūsu puišiem izloze nebija no pateicīgākajām, jo pretim stājās Brazīlijas duets Evandru Gonsalvess un 2016. gada olimpiskais čempions Brunu Oskars Šmits. Šajā mačā uzvara tika izcīnīta ar 2-0 (21:19, 21:18). Ceturtdaļfinālā sekoja vēl viena tikšanās ar olimpisko čempionu no Brazīlijas. Šajā mačā latviešiem pretim stājās Alisons Seruti un Alvaru Filju. Arī šajā mačā latvieši bija pārāki ar 2-0 (21:16, 21:19).

Pusfinālā Pļaviņam/Točam pretim stājās turnīra favorīti Annešs Mūlas un Kristians Sērums, kuri pēcāk arī kļuva par olimpiskajiem čempioniem. Norvēģu pārākumu mūsu puiši atzina ar rezultātu 0-2 (15:21, 16:21). Savukārt bronzas mačā arī ar 0-2 (12:21, 18:21) tika piedzīvots zaudējums pret Kataras pāri Čerifu Junusu un Ahmedu Tidžanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu