VIDEO "Tā bija mana kļūda, es to atzīstu." Covid-19 slimnieks pauž nožēlu par nevakcinēšanos un stāsta par slimības gaitu (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Treviss Kempbels slimnīcā.
Treviss Kempbels slimnīcā. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Virdžīnijas slimnīcā ASV ar Covid-19 izraisītajām blaknēm cīnās Treviss Kempbels. Viņš ar saviem pārdzīvojumiem dalās savos sociālajos tīklos. Tostarp viņš veltījis sirdi plosošas uzrunas saviem bērniem un nožēlo, ka nav vakcinējies agrāk, vēsta raidsabiedrība CNN.

Viņš patiešām nožēlo, ka nav vakcinējies pret Covid-19. Viņš cer, ka šo grūto brīdi pārdzīvos, bet tomēr viņš rēķinās ar iespējamību, ka varētu arī nomirt.

Kopš jūlija beigām daudzbērnu tēvs atrodas slimnīcā un no savas slimnīcas palātas ir ierakstījis sava veida video dienasgrāmatu, dokumentējot gan veselības uzlabošanos, gan kritumus, kas esot kā "pa amerikāņu kalniņiem".

"Es šoreiz jūs pievīlu, mīļie,"

saka tēvs, kam uzlikta skābekļa maska. "Es nevakcinējos pret Covid-19...Tā bija mana kļūda, es to atzīstu."

Savos pirmajos pāris videoklipos jūlijā viņš aprakstīja savu slimību pilnos, nepārtrauktos teikumos. Līdz 31. jūlijam viņš starp saspringtajām elpām runāja tikai pāris vārdos.

Piedzīvotas arī ļoti grūtas naktis, sieva mediķiem ļāvusi vīru nepieciešamības gadījumā pieslēgt pie plaušu ventilatora. Atceroties tās nakts notikumus, vīrietis atskārtis, ka, iespējams, nevarēs piedalīties savas 19 gadus vecās meitas kāzās, kad tās pienāks.

"Man bija jāzvana savam 14 gadus vecajam dēlam... un man bija jālūdz viņa piekrišana,

vai, ja es neatnākšu mājās, viņš vedīs manu meitu pie altāra kāzu dienā,"

vīrietis saka video.

Kad ģimene saslima ar Covid-19, visiem, izņemot tikai vienu ģimenes locekli, nebija simptomu - klepus, drudzis un reibonis. Pārējie izveseļojušies ātri, jo slimības gaita nav bijusi tik smaga kā viņu tēvam.

Kāpēc ģimene nevakcinējās?

Viņi norāda CNN, ka meitas basketbola komandas biedrenes saslima 2020. gadā un visi ģimenē pieņēma, ka ir jau vīrusu pārslimojuši. 

Jebkurā gadījumā ASV Slimību kontroles un profilakses centrs iesaka cilvēkiem vakcinēties neatkarīgi no tā, vai viņiem jau ir bijusi šī slimība.

Piektdien publicētais pētījums liek domāt, ka cilvēkiem, kuri saslima ar Covid-19 2020. gadā un nesaņēma Covid-19 vakcīnu, bija vairāk nekā divas reizes lielāka iespēja atkārtoti inficēties 2021. gada maijā vai jūnijā, salīdzinot ar cilvēkiem, kuriem arī bijis Covid-19, bet vēlāk tikuši pilnībā vakcinēti.

Ģimene lēmumu vakcinēties atlikusi, jo it kā ikdienā neesot tikušies ar daudz cilvēkiem un jutušies droši. Tomēr lēmumu nožēlo.

"Es nevaru paelpot. Man liekas, ka esmu kā zivs bez ūdens,"

min saslimušais.

Šobrīd slimnieks jūtas krietni labāk nekā pirms nedēļas, tomēr vēl aizvien atrodas slimnīcā.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu