Lietuvā vakar nav ielaists neviens nelegālais migrants. Gandrīz 100 cilvēki spiesti doties atpakaļ uz Baltkrieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vakar Lietuvā ceturto diennakti pēc kārtas nav ielaists neviens nelegālais imigrants. Savukārt gandrīz 100 cilvēki, kas nelikumīgi mēģinājuši ierasties Lietuvā, piespiesti doties atpakaļ uz Baltkrieviju.

Lietuvas robežsargu patruļas izmantojušas audiopaziņojumus dažādās valodās, kuros potenciālie robežpārkāpēji tiek brīdināti, ka aizliegts ierasties Lietuvā, šķērsojot robežu neatļautās vietās. Dienesta ieročus, speclīdzekļus vai fizisku spēku aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi nav lietojuši, sacīts robežsardzes paziņojumā.

Novērošanai no gaisa Lietuvas robežsargi izmantojuši helikopteru.

Lietuvas robežsargi novērojuši, ka vairākos robežas iecirkņos robežas Baltkrievijas pusē epizodiski palielinājies šīs valsts robežsargu skaits, vairākas reizes lidojis helikopters, kā arī no Baltkrievijas puses dzirdēti vairāki šāvieni.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieauga. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu